hoe herken je een phishing pagina?

Het herkennen van een Phishing Pagina hoe werkt dat eigenlijk.

Phishing pagina’s zijn websites die er verdacht uitzien. Ze worden door cybercriminelen gebruikt om vertrouwelijke informatie zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en financiële gegevens te stelen. Cybercriminelen creëren meestal een phishing pagina die lijken op websites van gerenommeerde bedrijven. Denk hierbij aan banken en winkelketens of pakketdiensten. Gebruikers worden misleid om hun persoonlijke informatie in te voeren. Als jij meer wil weten over Phishing en wat het exact is, lees dan ons blog over Wat is Phishing?

Hoe herken je een phishing-pagina?

Cybercriminelen veranderen regelmatig de URL van een phishing-pagina om er betrouwbaarder uit te zien. Daarom is het belangrijk om de URL van een website zorgvuldig te controleren voordat je informatie invoert. Als de URL van een website er niet helemaal vertrouwd uitziet, is het verstandig om nergens op te drukken en helemaal geen gegevens achter te laten.

Bovendien is het belangrijk om op te letten voor verdachte boodschappen die je ontvangt per e-mail. Deze berichten kunnen verwijzen naar een phishing-pagina. Controleer of de e-mail is verzonden door een betrouwbare bron, zoals een bekend bedrijf, en bezoek de website alleen als je zeker bent dat deze veilig is. Let op schrijf en type-fouten en een vorm van urgentie. Hierdoor ben je geneigd snel te schakelen en niet goed na te denken over de gevaren. Denk aan:

  • Verander snel je wachtwoord, want…
  • Dit aanbod is enkel vandaag geldig…
  • Binnnen … minuten en … seconde verdwijnt …

Let dus op voor Phishing-aanvallen en maak jezelf weerbaarder online. Voor het verhogen van je eigen Cyber Security of die van de organisatie kun je ons blog lezen met Vijf Cyber Security tips! Tozetta ondersteunt jullie graag in het verbeteren van de Cyber Security.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security