Mobiele Applicatie Pentest

Als je nadenkt over het uitvoeren van een Pentest kan Tozetta jullie hierin ondersteunen. Vooraf is het belangrijk om de scope van de pentest te bepalen. Als je nog onderzoek doet naar wat een pentest eigenlijk is? Kun je ons blog over Wat is pentesten lezen. Op deze Mobiele Applicatie Pentest pagina vertellen wij alles over het pentesten van een mobiele app. Dus beschikken jullie over een mobiele app en wil je weten hoe de Cyber Security ervoor staat? Dan zit je hier goed!

Kwetsbaarheden in Mobiele applicatie

Tijdens het uitvoeren van een pentest is het doel om kwetsbaarheden inzichtelijk te maken. De kwetsbaarheden kunnen op deze manier tijdig worden verholpen. Hiermee verhoog je niet alleen de Cyber Security van jullie app, maar van de gehele organisatie. Tijdens een mobiele applicatie pentest kunnen diverse kwetsbaarheden naar voren komen. Hieronder vinden jullie concrete voorbeelden van de kwetsbaarheden die een pentest bij Tozetta inzichtelijk kan maken. 

Voorbeelden kwetsbaarheden

Pentest uitvoeren

Een bedrijfsnetwerk pentest kan helpen om kwetsbaarheden in het netwerk te identificeren en te verhelpen, waardoor de cyberveiligheid van jullie bedrijf wordt verhoogd.

Waarom mobiele app pentest uitvoeren?

Als bedrijf wil je inzicht in de huidige stand van zaken als het gaat om cybersecurity. Door een mobiele applicatie pentest krijg je inzicht in kwetsbaarheden van jullie mobiele app. Ethisch Hackers van Tozetta toetsen tijdens een pentest of hun ongeautoriseerde toegang kunnen krijgen tot de mobiele app. Denk bijvoorbeeld aan een mogelijk datalek waarbij een ethisch hacker klant gegevens kan inzien. De gevonden kwetsbaarheden worden gerapporteerd en de cybersecurity van jullie app kan worden verbeterd. 

Een mobiele app pentest kan op ieder gewenst moment worden uitgevoerd. Vaak willen bedrijven na de lancering of na grote veranderingen in hun applicatie toetsen of de huidige cybersecurity maatregelen voldoende zijn. De pentest toets of een (ethisch) hacker kan binnendringen en of jullie de kans op een hack daadwerkelijk hebben verkleind.

Waarom een mobiele pentest uitvoeren bij Tozetta?

Tozetta heeft als doel om jullie Cyber Security te verbeteren, en we doen dit door middel van mobiele pentesten om inzichten te verschaffen en bewustwording te creëren. We hechten veel waarde aan het daadwerkelijk verbeteren van de gevonden kwetsbaarheden.

In onze rapportages vind je altijd een verbeterplan, waarbij de kwetsbaarheden worden gescoord op basis van het risico (hoog, middel of laag). Zo kunnen jullie zelf bepalen hoe snel de verbeteringen worden doorgevoerd.

We vinden het belangrijk om 1-op-1 contact te hebben met onze ethische hackers, zodat zij de denkwijze achter de gevonden kwetsbaarheden kunnen toelichten. Hierdoor kunnen niet alleen de bestaande kwetsbaarheden worden verholpen, maar hopen we ook dat jullie in de toekomst betere overwegingen kunnen maken op het gebied van Cyber Security.

Pentest rapport Tozetta Cyber Security

''Dankzij onze samenwerking met Tozetta zijn wij in staat om onze expertise op het gebied van digitaal onderzoek, cybersecurity en opleidingen verder uit te breiden''

Hoe werkt een mobiele app pentest?

Met een flinke dosis creativiteit en het gebruik van talloze methodes kunnen de ethisch hackers een pentest uitvoeren. Bij het pentesten van een mobiele app zijn er andere technieken nodig dat het pentesten van een webapplicatie of een volledig bedrijfsnetwerk. Ian vertelt graag tijdens een online kennismaking meer over zijn mobiele applicatie pentest technieken.

Mobiele applicatie pentest gevisualiseerd met lead pentester Ian.

Pentest proces: in 5 stappen

Bij Tozetta houden wij van transparantie. Geen jargon en gewoon een duidelijk overeengekomen penetratietestproces. Van het Eerste gesprek, tot aan een pentestrapport. Hieronder vertellen wij meer over de 5 stappen van een pentestproces. Wij helpen jullie hier doorheen, ons doel is om jullie Cyber Security te verhogen!

1. Kennismaking & Quickscan

Een pentest kan o.a. worden uitgevoerd op jullie bedrijfsnetwerk, site en/of (mobiele)applicaties. Het doel is om  kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en de huidige online weerbaarheid te toetsen.  Tijdens een pentest gaat een ethisch hacker handmatig op zoek naar fouten in jullie systemen. Een ethisch hacker werkt op eenzelfde wijze als een ''echte hacker''. De gevonden kwetsbaarheden worden aangeleverd in een rapport inclusief verbeterplan. Zo hebben jullie inzichtelijk wat verbeterd moet worden om cybercriminelen te weren. 

2. Pentest Offerte

Na het eerste gesprek en het uitvoeren van een Quickscan weten wij exact hoe Tozetta jullie organisatie kan ondersteunen. Op basis van deze gegevens brengen wij een Pentest offerte uit. Hierin benoemen wij expliciet wat wij gaan doen en hoe wij jullie gaan ondersteunen. Wij formuleren onze gezamenlijke doelen en hangen hier een transparante prijs aan. Geen addertjes onder het gras en één vaste prijs.

3. Overeenstemming

Als de scope is bepaald en de samenwerking volledig op papier staat, naderen wij een akkoord. Indien jullie geen op- of aanmerkingen hebben maken wij een overeenkomst op. Naast een overeenkomst wordt een vrijwaringsbewijs getekend. Indien wij alles getekend retour hebben wordt alles definitief ingepland. Op de startdatum krijgt een ethisch hacker van Tozetta groen licht om de pentest uit te voeren.

Pentest uitvoeren kan bij Tozetta, specialist op het gebied van ethical hacking.

4. Pentest uitvoeren

Als de overeenstemming is bereikt kan de opdracht uitgevoerd worden. In het geval van een pentest neemt de ethisch hacker van Tozetta persoonlijk contact met jullie op. Vooraf wil de ethisch hacker jullie zeker gesproken hebben voordat hij/zij de pentest start. Onze hoogopgeleide OSCP Hackers proberen binnen de scope hun werk uit te voeren. Kwetsbaarheden worden inzichtelijk gemaakt en netjes gerapporteerd.

5. Pentesting rapportage

De kwetsbaarheden worden opgemaakt in een pentest rapport. Het rapport is overzichtelijk, transparant en bevat zo min mogelijk jargon. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbaarheden worden opgelost en ondersteunen hier graag bij. Denk aan een verbeterplan en een score (hoog, middel of laag risico).

Voor het opvragen van een voorbeeld rapport kunnen jullie contact opnemen met ons!

6. Verbeterscan & Certificaat

De kwetsbaarheden worden opgemaakt in een pentest rapport. Het rapport is overzichtelijk, transparant en bevat zo min mogelijk jargon. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbaarheden worden opgelost en ondersteunen hier graag bij. Denk aan een verbeterplan en een score (hoog, middel of laag risico).

Voor het opvragen van een voorbeeld rapport kunnen jullie contact opnemen met ons!

Pentesting methodes

Op deze pagina heb je al meer gelezen over het pentesten van een mobiele applicatie. Toch heb je binnen de wereld van pentesten drie pentest methodes. Hieronder lichten wij toe welke vormen van pentesten wij kunnen toepassen. In een gesprek kunnen wij altijd ondersteunen in de manier die bij jullie organisatie past. 

Ik heb mijn 5+ jaar aan ervaring als ethisch hacker bekroond met een OSCP Certificaat. Met mijn kennis zorg ik ervoor dat jullie Netwerken, Websites en Mobiele applicaties uitvoerig getest worden.

Ian op een foto

Veelgestelde Mobiele Pentest vragen

Om je mobiele app te beveiligen tegen hackers, kun je bijvoorbeeld zorgen voor sterke authenticatie- en autorisatiemechanismen, data-encryptie toepassen, beveiligingsmaatregelen in de app zelf implementeren en regelmatig een mobiele app-pentest laten uitvoeren.

Meer weten over het uitvoeren van een pentest?

De meest voorkomende kwetsbaarheden in mobiele applicaties zijn onder andere onveilige dataopslag, gebrekkige authenticatie- en autorisatiemechanismen, onveilige communicatie en onjuiste afhandeling van fouten. Het is belangrijk om deze kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen om je mobiele app te beveiligen.

Een mobiele app-pentest omvat het simuleren van een aanval op de app om kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen. Dit gebeurt door een ethische hacker die verschillende technieken gebruikt om de app te hacken.

Het wordt aanbevolen om een mobiele app-pentest jaarlijks of na belangrijke app-updates uit te voeren om eventuele nieuwe kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen.

De duur van een pentest is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type test, de complexiteit van het systeem en het beschikbare budget. Meestal duurt een pentest enkele dagen tot enkele weken, maar het kan ook maanden in beslag nemen. De duur van de pentest wordt altijd vooraf besproken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de tijd die een ethisch hacker besteedt aan het uitvoeren van de pentest van invloed is op de grondigheid van de test en de toegepaste methoden. Hoe meer tijd de pentester krijgt, hoe beter de test kan worden uitgevoerd.

Of je nu een pentest van één dag nodig hebt of een uitgebreidere pentest van enkele weken of maanden, bij Tozetta bepalen we de duur van de test altijd in overleg met de klant. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de test zoveel mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van jouw organisatie.