Bedrijfsnetwerk Pentest

Tozetta kan jullie ondersteunen bij het uitvoeren van een pentest. Op deze pagina vertellen wij meer over bedrijfsnetwerk pentesting. Dit is specifiek gefocust op het testen van een volledig bedrijfsnetwerk. Vaak heeft een bedrijf meerdere onderdelen die getest kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan een mobiele app of een website. In een kennismakings gesprek helpen wij jullie verder met het bepalen van een scope. Op deze pagina vertellen wij alles over bedrijfsnetwerk pentest

Kwetsbaarheden in Bedrijfsnetwerk

Tijdens een bedrijfsnetwerk pentest is het doel om kwetsbaarheden in het netwerk van jullie organisatie inzichtelijk te maken. Het opsporen van deze kwetsbaarheden is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze tijdig worden verholpen. Dit met als doel om jullie Cyber Security te verhogen. Tijdens een bedrijfsnetwerk pentest kunnen diverse kwetsbaarheden naar voren komen. Hieronder vind je concrete voorbeelden van kwetsbaarheden die Tozetta tijdens een bedrijfsnetwerk pentest inzichtelijk kan maken.

Voorbeelden kwetsbaarheden

Pentest voor websites bij Tozetta. Verhoog je Cyber Security.

Een bedrijfsnetwerk pentest kan helpen om kwetsbaarheden in het netwerk te identificeren en te verhelpen, waardoor de cyberveiligheid van jullie bedrijf wordt verhoogd.

Waarom bedrijfsnetwerk pentest uitvoeren?

Als bedrijf wil je inzicht in de huidige stand van zaken als het gaat om cybersecurity. Door een bedrijfsnetwerk pentest krijg je inzicht in kwetsbaarheden van jullie bedrijfsnetwerk. Ethisch Hackers van Tozetta toetsen tijdens een pentest of hun digitaal kunnen binnendringen bij jullie organisatie. De gevonden kwetsbaarheden worden gerapporteerd en de cybersecurity van jullie organisatie kan worden verbeterd. 

Een bedrijfsnetwerk pentest kan op ieder gewenst moment worden uitgevoerd. Vaak willen bedrijven na grote veranderingen in hun bedrijfsnetwerk toetsen of de huidige cybersecurity maatregelen voldoende zijn. De pentest toets of een (ethisch) hacker kan binnendringen en of jullie de kans op een hack daadwerkelijk hebben verkleind.

Waarom een Bedrijfsnetwerk pentest uitvoeren bij Tozetta?

Bij Tozetta zijn we toegewijd aan het beschermen van de Cybersecurity van jouw bedrijfsnetwerk en IT-infrastructuur. Onze bedrijfsnetwerk pentesten zijn speciaal ontworpen om kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen, zodat jouw organisatie beschermd is tegen onverwachte aanvallen en beveiligingsrisico’s.

Onze ethische hackers zijn ervaren in het vinden van kwetsbaarheden in bedrijfsnetwerken. Hierdoor kunnen wij bij Tozetta jullie helpen om de beveiliging van jullie netwerk te verbeteren. Onze gedetailleerde rapportages geven jullie inzicht in de gevonden kwetsbaarheden en hoe deze opgelost kunnen worden, zodat jullie bedrijfsnetwerk beter beveiligd is.

Pentest rapport Tozetta Cyber Security

''Dankzij onze samenwerking met Tozetta zijn wij in staat om onze expertise op het gebied van digitaal onderzoek, cybersecurity en opleidingen verder uit te breiden''

Hoe werkt een Bedrijfsnetwerk pentest?

Een bedrijfsnetwerk is de verzameling van jullie computers, servers en andere apparaten die met elkaar verbonden zijn. Dit bedrijfsnetwerk wordt gebruikt door jullie medewerkers, ook kunnen hackers hier na een succesvolle aanval misbruik van maken… Tijdens een bedrijfsnetwerk pentest maakt Tozetta inzichtelijk of jullie netwerk kwetsbaarheden vertoond. De Ethisch hackers gebruiken een flinke dosis creativiteit en talloze methodes om digitaal in te breken binnen jullie bedrijfsnetwerk.

Bedrijfsnetwerk gevisualiseerd voor een bedrijfsnetwerk pentest bij Tozetta.

Pentest proces: in 5 stappen

Bij Tozetta houden wij van transparantie. Geen jargon en gewoon een duidelijk overeengekomen penetratietestproces. Van het Eerste gesprek, tot aan een pentestrapport. Hieronder vertellen wij meer over de 5 stappen van een pentestproces. Wij helpen jullie hier doorheen, ons doel is om jullie Cyber Security te verhogen!

1. Kennismaking & Quickscan

Een pentest kan o.a. worden uitgevoerd op jullie bedrijfsnetwerk, site en/of (mobiele)applicaties. Het doel is om  kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en de huidige online weerbaarheid te toetsen.  Tijdens een pentest gaat een ethisch hacker handmatig op zoek naar fouten in jullie systemen. Een ethisch hacker werkt op eenzelfde wijze als een ''echte hacker''. De gevonden kwetsbaarheden worden aangeleverd in een rapport inclusief verbeterplan. Zo hebben jullie inzichtelijk wat verbeterd moet worden om cybercriminelen te weren. 

2. Pentest Offerte

Na het eerste gesprek en het uitvoeren van een Quickscan weten wij exact hoe Tozetta jullie organisatie kan ondersteunen. Op basis van deze gegevens brengen wij een Pentest offerte uit. Hierin benoemen wij expliciet wat wij gaan doen en hoe wij jullie gaan ondersteunen. Wij formuleren onze gezamenlijke doelen en hangen hier een transparante prijs aan. Geen addertjes onder het gras en één vaste prijs.

3. Overeenstemming

Als de scope is bepaald en de samenwerking volledig op papier staat, naderen wij een akkoord. Indien jullie geen op- of aanmerkingen hebben maken wij een overeenkomst op. Naast een overeenkomst wordt een vrijwaringsbewijs getekend. Indien wij alles getekend retour hebben wordt alles definitief ingepland. Op de startdatum krijgt een ethisch hacker van Tozetta groen licht om de pentest uit te voeren.

Pentest uitvoeren kan bij Tozetta, specialist op het gebied van ethical hacking.

4. Pentest uitvoeren

Als de overeenstemming is bereikt kan de opdracht uitgevoerd worden. In het geval van een pentest neemt de ethisch hacker van Tozetta persoonlijk contact met jullie op. Vooraf wil de ethisch hacker jullie zeker gesproken hebben voordat hij/zij de pentest start. Onze hoogopgeleide OSCP Hackers proberen binnen de scope hun werk uit te voeren. Kwetsbaarheden worden inzichtelijk gemaakt en netjes gerapporteerd.

5. Pentesting rapportage

De kwetsbaarheden worden opgemaakt in een pentest rapport. Het rapport is overzichtelijk, transparant en bevat zo min mogelijk jargon. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbaarheden worden opgelost en ondersteunen hier graag bij. Denk aan een verbeterplan en een score (hoog, middel of laag risico).

Voor het opvragen van een voorbeeld rapport kunnen jullie contact opnemen met ons!

6. Verbeterscan & Certificaat

De kwetsbaarheden worden opgemaakt in een pentest rapport. Het rapport is overzichtelijk, transparant en bevat zo min mogelijk jargon. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbaarheden worden opgelost en ondersteunen hier graag bij. Denk aan een verbeterplan en een score (hoog, middel of laag risico).

Voor het opvragen van een voorbeeld rapport kunnen jullie contact opnemen met ons!

Pentesting methodes

Op deze pagina heb je al meer gelezen over het pentesten van een bedrijfsnetwerk. Toch heb je binnen de wereld van pentesten drie pentest methodes. Hieronder lichten wij toe welke vormen van pentesten wij kunnen toepassen. In een gesprek kunnen wij altijd ondersteunen in de manier die bij jullie organisatie past. 

Ik heb mijn 5+ jaar aan ervaring als ethisch hacker bekroond met een OSCP Certificaat. Met mijn kennis zorg ik ervoor dat jullie Netwerken, Websites en Mobiele applicaties uitvoerig getest worden.

Ian op een foto

Veelgestelde Bedrijfsnetwerk Pentest vragen

Een bedrijfsnetwerk pentest is een test die de kwetsbaarheden in het netwerk van een bedrijf identificeert, om zo de beveiliging te verbeteren en het risico op aanvallen te verminderen. Het is belangrijk omdat het de beveiliging van het hele bedrijf verbetert en gevoelige informatie beschermt.

Lees hier meer over het uitvoeren van een pentest.

Een bedrijfsnetwerk pentest richt zich op de kwetsbaarheden in het netwerk van een bedrijf, terwijl een webapplicatie pentest zich richt op de kwetsbaarheden in een specifieke webapplicatie.

Lees hier meer over het uitvoeren van een pentest op een webapplicatie.

Het doel van een bedrijfsnetwerk pentest is om de kwetsbaarheden in het netwerk van een bedrijf te identificeren en te rapporteren, zodat deze kwetsbaarheden kunnen worden verholpen en het risico op aanvallen kan worden verminderd.

Het uiteindelijke doel is het verbeteren van jullie Cyber Security.

Het wordt aanbevolen om jaarlijks een bedrijfsnetwerk pentest uit te voeren om ervoor te zorgen dat de beveiliging van het netwerk up-to-date blijft en om eventuele nieuwe kwetsbaarheden te identificeren.

Toch is dit sterk afhankelijk van jullie situatie. Voor vrijblijvend advies kunnen jullie contact met ons opnemen.

Tozetta heeft ervaren ethische hackers in dienst die gespecialiseerd zijn in het identificeren van kwetsbaarheden in bedrijfsnetwerken. We bieden uitgebreide rapportages en begeleiding om de kwetsbaarheden op te lossen.

De duur van een bedrijfsnetwerk pentest kan variëren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het netwerk. Over het algemeen kan een bedrijfsnetwerk pentest enkele dagen tot enkele weken duren.