Pentest QuickScan

Wil jij kosteloos Cyber Security advies voor jouw organisatie? Bij Tozetta bieden wij een kosteloze Pentest QuickScan. Een ethisch hacker kijkt 30 minuten naar jullie website, applicatie of netwerk. Tijdens een online meeting geven wij een vrijblijvend advies. Het rapport wordt na de online meeting met jullie gedeeld. 

Wat krijg je van tozetta?

Pentest rapport Tozetta Cyber Security

Neem contact op

Pentest QuickScan

Tijdens een gratis quickscan kijkt een OSCP gecertificeerde hacker kosteloos naar jullie netwerk, web- of mobiele applicatie. Wij werpen een eerste blik voorafgaand een daadwerkelijke opdracht/pentest wordt uitgevoerd. De enige voorwaarde die wij hebben is dat het rapport wordt opgeleverd na een online meeting van +/- 30 minuten. Doel is om online kennis te maken en vrijblijvend jullie Cyber Security te verbeteren.

Tijdens een gesprek verteld de Ethisch Hacker wat hij na een snelle check (+/- 30 minuten) heeft gevonden. De verbeterpunten worden toegelicht en zo kunnen jullie aan het werk om de gevonden kwetsbaarheden door te voeren. 

Het online gesprek kan altijd aanleiding geven voor een potentiële pentest opdracht, alleen wij willen benadrukken dat je nergens aan vast zit! Het quickscan rapport krijgen jullie na de online toelichting digitaal opgestuurd!

 

Wat is pentesting?

Een penetratietest kan worden uitgevoerd op jullie bedrijfsnetwerk, site en/of (mobiele)applicaties. Tijdens pentesting gaat een ethisch hacker handmatig op zoek naar fouten in jullie systemen. Dit met als doel om kwetsbaarheden inzichtelijk te maken. Een ethisch hacker werkt op eenzelfde wijze als een ”echte hacker”. De gevonden kwetsbaarheden worden aangeleverd in een rapport inclusief verbeterplan. Zo hebben jullie inzichtelijk wat verbeterd moet worden om cybercriminelen te weren. 

Hoe werkt pentesting?

Pentesten is een creatief en handmatig proces die een ethisch hacker doorloopt. De Ethisch hackers van Tozetta gaat jullie bedrijfsnetwerk of mobiele/webapplicatie af op fouten, ook wel ”kwetsbaarheden” genoemd. De kwetsbaarheden worden aan de hand van een uitgebreide rapportage inzichtelijk gemaakt. Dit met als doel om jullie cyber security te verhogen.

Tijdens een pentest heeft de ethisch hacker de bevoegdheid om binnen te dringen. Hij gaat uiteraard vertrouwelijk om met de informatie die wordt buitgemaakt. 

Wie gaat pentesten?

Bij Tozetta krijg je altijd te maken met Ian van der Wurff. Als OSCP gecertificeerde pentester is hij Lead Pentest bij Tozetta en is hij eindverantwoordelijk voor alle pentesten. Ian is een ”Ethisch Hacker” dit houdt in dat hij zijn kennis gebruikt om de cyber security van organisaties te verbeteren. 

In tegenstelling tot een echte hacker gaat Ian vertrouwelijk om met jullie systemen en informatie. Zie het als een Cyber Security test die jullie bedrijfsnetwerk, systemen of software moet doorstaan. Een pentest geeft dus meer zekerheid over de huidige cyberveiligheid van jullie organisatie!

Ian van der Wurff 
Lead Pentest

Waarom Pentest?

1 %
van de MKB’ers die gehackt wordt, gaat binnen 6 maanden failliet door de verloren productietijd.
1 K
is de gemiddelde schade bij een cyberincident.
1 %
van de cyberincidenten en datalekken ontstaan door menselijke fouten.

Cybercriminaliteit wordt steeds populairder. De cijfer hierboven liegen er helaas niet om. Met een pentest verklein je de kans dat je slachtoffer wordt van cybercriminelen. Daarom adviseren en ondersteunen wij graag op het gebied van cyber security. Met een Pentest QuickScan helpt Tozetta met het verbeteren van jullie cyber security! Dit doen wij geheel vrijblijvend en zonder enige verwachtingen vanuit jullie. Wat de QuickScan voor jullie kan betekenen? 

Pentest uitvoeren

Een pentest quickscan is een eerste blik op de cyberveiligheid van jullie software en systemen. Indien jullie op zoek zijn naar een uitgebreide pentest biedt de Pentest pagina van Tozetta meer informatie. Hier vertellen wij hoe een volledig pentest proces eruit ziet en wat er allemaal komt kijken bij het uitvoeren van een pentest!

”Ik heb mijn 5+ jaar aan ervaring als ethisch hacker bekroond met een OSCP Certificaat. Met mijn kennis zorg ik ervoor dat jullie Netwerken, Websites en Mobiele applicaties uitvoerig getest worden.”

Ian van der Wurff
Lead Pentest

Dit verschillt enorm per pentest. Vaak begint een pentesting traject bij één dag testen en één dag rapporteren. De duur kan enorm oplopen wegens het vraagstuk dat er ligt. Denk hierbij aan de grootte van het netwerk en/of meerdere mobiele of webapplicaties die getest moeten worden. Wij geven altijd vrijblijvend een inschatting na een kosteloze QuickScan.

Eerder heb je gelezen dat Whitebox, Greybox en Blackbox pentesten de opties zijn. Wij adviseren om een whitebox pentest uit te voeren, waarom? Een Ethisch Hacker kan uitvoerig met de benodigde rechten jullie online weerbaarheid testen op kwetsbaarheden. 

Een Blackbox pentest kan overigens wel goed inzicht geven of een ”echte” (ethisch) hacker kan binnendringen binnen jullie systemen.

Niet, dit doen wij voor je! Wij scoren de gevonden kwetsbaarheden met een hoog, gemiddeld of laag risico. In het pentest rapport adviseren wij wat als eerst opgelost moet worden.

Helaas komt deze vaak vraag voorbij. Veel IT-professionals weten hoe belangrijk een pentest kan zijn voor de organisatie. Toch hebben veel bedrijven hier geen budget voor vrijgemaakt of is het lastig om ”niet technische” collega’s te overtuigen. 

Bij Tozetta geven wij o.a. OSINT en Cyber Security Awareness trainingen. In deze trainingen worden wij ingeschakeld om bijvoorbeeld het belang van cyber security en de financiële gevolgen van cybercriminaliteit over te brengen. 

Indien jij als IT-professional moeite ervaart om dit over te brengen gaan wij graag met betrokken collega’s in gesprek. Zie het als een gratis Cyber Security Awareness training!

Het inschakelen van een Ethisch Hacker voor het uitvoeren van een Pentest kost normaliter tussen de €125 tot €200 per uur (Google). Dan gaat een ethisch hacker daadwerkelijk handmatig opzoek naar kwetsbaarheden (geen automatische scan of check op veelvoorkomende kwetsbaarheden).

Hoeveel een pentest kost is lastig in te schatten. Vaak begint het bij twee dagen (één dag testen en één dag rapporteren). Bij Tozetta zijn wij altijd bereid om het gesprek aan te gaan. Op basis van jullie wensen kan een vrijblijvende prijsopgave gemaakt worden.