Wat zijn black hat hackers?

Black hat Hackers zijn kwaadwillende hackers die illegaal en zelfs crimineel gedrag vertonen. Ze maken gebruik van computertechnologie om gegevens en informatie te verzamelen, te veranderen of te verwijderen. Dit vaak met als doel om geld buit te maken. In de volksmond zijn Black hat hackers gewoon: ”Hackers” en worden vaak gezien als online gevaar. Hackers zijn verantwoordelijk voor cyber criminaliteit, een enorm groeiend probleem voor individuen en bedrijven.

Nu horen we je denken, wat zijn dan White Hat Hackers? Deze hackers worden ook wel Ethische Hackers genoemd. Hun gebruiken hun kwaliteiten voor goede doeleinden. Je kunt hierbij denken aan het uitvoeren van penetratietesten op systemen. Hiermee brengen de ethisch hackers kwetsbaarheden in kaart zodat bedrijven de Cyber Security kunnen verhogen.

Verschil tussen hackers

Het grootste verschil is dus dat Black Hat Hackers hun technische vaardigheden voor criminele doeleinden en White Hat Hackers voor ethische doeleinde. Ze zijn gespecialiseerd in het ‘hacken’ van computersystemen, het achterhalen van gegevens en het inzichtelijk maken van kwetsbaarheden in computersystemen. Meer lezen over white hat hackers?

Hackers gebruiken een verscheidenheid aan technieken om hun doel te bereiken, waaronder malware, phishing, social engineering, exploitatie van kwetsbaarheden en het gebruik van bots. De meeste Black Hat Hackers stelen gegevens zoals creditcardgegevens of verzamelen informatie voor het verkrijgen van financiële voordelen.

In sommige gevallen kunnen Black Hat Hackers ook schade aanrichten door een systeem te ‘crashen’ of door informatie te onthullen die bedrijven of individuen wil verbergen. Dit soort activiteiten zijn illegaal en kunnen leiden tot ernstige consequenties, waaronder boetes en gevangenisstraffen.

Hoe bescherm je jezelf tegen black hat hackers?

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven en individuen zich kunnen beschermen tegen kwaadwillende hackers. De belangrijkste manier is door de beveiligingssoftware up-to-date te houden en door gebruik te maken van beveiligingsmaatregelen zoals firewalls en anti-virusprogramma’s. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken en de computer up-to-date te houden.

Hoewel hackers een gevaar vormen voor bedrijven en individuen, is het belangrijk om te vermelden dat de meeste Black Hat Hackers geen gewelddadige of criminele intenties hebben. De meeste van hen zijn geïnteresseerd in het uitproberen van hun technische vaardigheden en het verbeteren van hun kennis. Maar als hun activiteiten niet worden gecontroleerd, kan dit leiden tot ernstige problemen voor bedrijven en individuen.

Het is dus belangrijk dat bedrijven en individuen hun beveiligingsmaatregelen op orde hebben om zich te beschermen tegen kwaadwillende Hackers. Als iemand met deze intenties probeert toegang te krijgen tot een systeem, is het belangrijk om onmiddellijk de juiste autoriteiten in te schakelen. Dit zal helpen om de schade te beperken en ervoor te zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security