Betaalbare pentest

Veel bedrijven vragen zich of een betaalbare pentest uitgevoerd kan worden. Als organisatie heb je hier veel invloed op en hier vertellen wij meer over.

Cyber Security speelt een belangrijke rol voor organisaties. Veel bedrijven zijn zich bewust van de mogelijke gevolgen van een datalek. Naast dat gegevens op straat komen te liggen, kan de schade na verloop van tijd steeds hoger oplopen. De buitgemaakte gegevens kunnen in verkeerde handen terecht komen. Denk aan je concurrent of cybercriminelen die gerichte phishing acties uitvoeren op jouw relaties. In dit blog vertellen wij meer over een eventuele oplossing om een hack te voorkomen, namelijk: een betaalbare pentest!

Wat is pentesten?

Pentesten is een methode voor het controleren van de veiligheid van je applicaties of bedrijfsnetwerk. Het is een techniek die wordt gebruikt om de kwetsbaarheden en/of beveiligingsproblemen in een systeem te identificeren. De pentest wordt uitgevoerd door een ethisch hacker, ofwel pentester genoemd. Na de pentest zijn de kwetsbaarheden inzichtelijk gemaakt. Dit wordt opgeleverd in een rapport en kan vervolgens worden verbeterd door jullie leveranciers of IT-specialisten. Een pentest kan jouw organisatie veel waarde bieden. Ze bepalen namelijk hoe veilig jouw netwerken of applicaties op dit moment zijn. Zie het als een ad-hoc test waarbij de pentester in de jas van een échte hacker kruipt, alleen nu zonder desastreuze gevolgen.

Betaalbare Pentesten

Pentesten kunnen worden uitgevoerd door een extern bedrijf zoals Tozetta. Voordeel van een externe partij is dat hun net even anders naar jullie applicaties en netwerken kijken dan de bouwers zelf. Vaak bieden de Pentest partijen maatwerk oplossingen en ook veel flexibiliteit in de prijs. Hierdoor kan jouw organisatie er zelf voor zorgen dat het een betaalbare pentest wordt.

Wat maakt een pentest betaalbaar?

Bij een Pentest heb je verschillende manieren hoe je de pentest kan laten uitvoeren, dit heeft ook invloed op de prijs. Wij hebben het dan over Blackbox, Greybox and Whitebox pentesten. Op onze pentest pagina vertellen wij meer over de verschillende pentest technieken.

De kosten voor een pentest kunnen ook variëren door de duur van de penetratietest. Het begint vaak al bij één dag testen en één dag rapporteren/adviseren. Hoe meer tijd de ethisch hackers krijgen, hoe meer kans op het vinden van kwetsbaarheden. Tozetta kan uiteraard ondersteunen in een tijdsindicatie. Je hebt als organisatie wel altijd het laatste woord en bepaald zelf hoelang de hacker krijgt om binnen te dringen tot jullie systemen.

Kwetsbaarheden verbeteren

Vooral het onderdeel rapportage is belangrijk na een pentest. De gevonden kwetsbaarheden moeten namelijk wel worden verbeterd om de mogelijke ingangen voor hackers te sluiten. Indien de kwetsbaarheden niet inzichtelijk worden gemaakt en/of verbeterd is jullie organisatie wellicht de volgende die op datalekt.nl terecht komt…

Pentest bij Tozetta

Bij Tozetta bieden wij de mogelijkheid om 1-op-1 contact te hebben met de ethisch hackers die de penetratietest hebben uitgevoerd. Van origine zijn onze hackers Nederlands en spreken uiteraard goed Engels indien nodig. Tozetta is gespecialiseerd in het uitvoeren van Pentests en dit is ook de enige focus die de organisatie heeft. Hierdoor kunnen wij ook als onafhankelijk bedrijf altijd bestaande Cyber Security maatregelen testen en waar nodig de verbeterpunten aanwijzen. Wij helpen graag om de kwetsbaarheden vervolgens ook te verbeteren. Ons doel is namelijk om de cyber security van jullie organisatie te verhogen.

Wacht jij tot het te laat is?