Pentest uitdagingen

Tijdens het uitvoeren van een pentest kun je tegen veel uitdagingen aanlopen. In dit blog vertellen wij waar je op moet letten bij een pentest.

Een Pentest uitvoeren is één maar vervolgens ook kwetsbaarheden beoordelen, prioriteren en verbeteren zijn de daaropvolgende stappen. Veel IT-specialisten kunnen dit als lastig ervaren of het kan enorm veel werk opleveren. Daarnaast kan het lastig te begrijpen zijn wat er allemaal tijdens een Pentest gebeurd, laat staan dit over te brengen op niet-technische collega’s… Hieronder de grootste uitdagingen voor een organisatie die een pentest laat uitvoeren (en de ondersteuning die Tozetta jouw organisatie biedt!).

Kwetsbaarheden na een pentest prioriteren

Een penetratietest bij Tozetta kan een groot aantal kwetsbaarheden aan het licht brengen. Als verantwoordelijke voor de Cyber Security staat jou een flinke uitdaging te wachten. Want welke kwetsbaarheden pakken jullie als eerste aan?! De Ethisch Hackers van Tozetta weten als geen ander welke kwetsbaarheden als eerst aangepakt moeten worden. In het uiteindelijke pentest rapport maken wij duidelijk welke kwetsbaarheden prioriteit hebben. Daarnaast wordt het pentest rapport nabesproken en kun je al je vragen kwijt.

Het belang om kwetsbaarheden op te lossen

Een eindverantwoordelijke voor de IT en/of Cyber Security kan moeite hebben om de resultaten van een penetratietest over te brengen binnen de organisatie. Helemaal als dit aan niet-technische collega’s uitgelegd moet worden (leidinggevende, CEO, etc..). De Ethisch Hackers bij Tozetta hebben ervaring als spreker op het gebied van Cyber Security Awareness en het geven van diverse cursussen (OSINT, Phishing, Crypto). Hun kunnen als geen ander uitleg geven over het belang van Cyber Security en het verbeteren van de kwetsbaarheden uit de pentest die is uitgevoerd door Tozetta.

Wij zien bijvoorbeeld graag dat stakeholders worden uitgenodigd in het voor- en aftercare traject.

Budget voor pentest

Bijna iedere professional heeft te maken met een budget, zo ook Cyber Security / IT-specialisten. Toch hebben wij het idee dat in Cyber Security nog té weinig wordt geïnvesteerd. Wij zijn hier niet om jou te overtuigen, maar kunnen ons wel voorstellen dat jij moeite ervaart om budget los te krijgen. Indien je overtuigd bent van het nut van een pentest zijn wij bereid hierin te ondersteunen. Neem contact met ons op en tijdens het gesprek proberen wij tips te geven.

Cybercriminelen blijven zich ontwikkelen

Bijblijven met het steeds veranderende dreigingslandschap, een enorme uitdaging op het gebied van Cyber Security. Cybercriminelen blijven zich ontwikkelen en de dreigingen komen uit steeds meer verschillende hoeken. Uiteraard blijven de Ethisch Hackers van Tozetta zich ook ontwikkelen. Periodiek Pentesten kan een oplossing bieden… Dit terwijl wij het net uitgebreid over het budget hebben gehad?

Naast dat Hackers zichzelf ontwikkelen en nieuwe kwetsbaarheden zoeken blijven jullie systemen en netwerken zich ook veranderen. Periodiek testen kan een oplossing bieden om kwetsbaarheden structureel in beeld te krijgen. Indien pentest op periodieke basis moet gaan plaatsvinden kunnen wij altijd iets betekenen in de pricing.

Onoverzichtelijk proces?

Wat gebeurt er tijdens het uitvoeren van een Pentest? Welke stappen moeten wij op voorhand weten en doorlopen voordat een pentest uitgevoerd kan worden? Dit zijn vragen die wij veel voorbij horen komen… Daarom hebben wij onze eigen pentest pagina gemaakt, hierin vertellen wij meer over de pentest mogelijkheden bij Tozetta en hoe het proces eruit ziet!

Meer weten over Pentesten bij Tozetta? Klik de button hieronder!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security