WebApplicatie Pentest

Tozetta kan jullie ondersteunen bij het uitvoeren van een pentest. Op deze pagina vertellen wij meer over webapplicatie pentesting. Dit is specifiek gefocust op het testen van een website (Webapplicatie). Vaak heeft een organisatie meerdere onderdelen die getest moeten worden, denk bijvoorbeeld aan een mobiele app of gekoppelde API’s. In een kennismakings gesprek helpen wij jullie verder met het bepalen van een scope. Op deze pagina vertellen wij alles over website pentesten!

Kwetsbaarheden in Webapplicatie

Tijdens het uitvoeren van een webapplicatie pentest is het doel om kwetsbaarheden inzichtelijk te maken. De kwetsbaarheden kunnen op deze manier tijdig worden verholpen. Hiermee verhoog je niet alleen de Cyber Security van jullie webapplicatie, maar van de gehele organisatie. Tijdens een webapplicatie pentest kunnen diverse kwetsbaarheden naar voren komen. Hieronder vinden jullie concrete voorbeelden van de kwetsbaarheden die een pentest bij Tozetta inzichtelijk kan maken.

Voorbeelden kwetsbaarheden

Pentest voor websites bij Tozetta. Verhoog je Cyber Security.

Bijna ieder bedrijf beschikt over een website. Veel bedrijven weten niet dat hun zelf verantwoordelijk zijn voor de Cyber Security van hun site. Mocht er een datalek plaatsvinden ben jij als website eigenaar verantwoordelijk voor het datalek, niet je websitebouwer...

Waarom een website pentest uitvoeren?

Als bedrijf wil je inzicht in de huidige stand van zaken als het gaat om cybersecurity. Door een website pentest krijg je inzicht in kwetsbaarheden van jullie webapplicaties. Ethisch Hackers van Tozetta toetsen tijdens een pentest of hun digitaal kunnen binnendringen. De gevonden kwetsbaarheden worden gerapporteerd en de cybersecurity van jullie organisatie kan worden verbeterd. 

Een webapplicatie pentest kan op ieder gewenst moment worden uitgevoerd. Vaak willen bedrijven na grote wijzigingen in hun websites toetsen of de huidige cybersecurity maatregelen voldoende zijn. De pentest toets of een (ethisch) hacker kan binnendringen en of jullie de kans op een hack daadwerkelijk hebben verkleind.

Waarom een website pentest uitvoeren bij Tozetta?

Bij Tozetta zijn we gepassioneerd over Cyber Security en we weten hoe belangrijk het is om webapplicaties veilig te houden. Onze webapplicatie pentesten zijn ontworpen om jullie organisatie te beschermen tegen onverwachte aanvallen en ongewenste beveiligingsrisico’s.

Onze ethische hackers zijn experts in het vinden van kwetsbaarheden en kunnen jullie helpen om de beveiliging van jullie webapplicatie te verbeteren. Onze uitgebreide rapportages zijn ontworpen om jullie inzicht te geven in de gevonden kwetsbaarheden en hoe deze kunnen worden opgelost.

Pentest rapport Tozetta Cyber Security

''Dankzij onze samenwerking met Tozetta zijn wij in staat om onze expertise op het gebied van digitaal onderzoek, cybersecurity en opleidingen verder uit te breiden''

Hoe werkt een Website pentest?

Met een flinke dosis creativiteit en het gebruik van talloze methodes kunnen de ethisch hackers van Tozetta een pentest uitvoeren. Bij het pentesten van een Webapplicatie zijn er andere technieken nodig dat het pentesten van bijvoorbeeld een mobiele app. Ian vertelt graag meer tijdens een online kennismaking over zijn webapplicatie pentest technieken.
Webapplicatie pentest gevisualiseerd met leadpentester Ian Ethisch Hacker.

Pentest proces: in 5 stappen

Bij Tozetta houden wij van transparantie. Geen jargon en gewoon een duidelijk overeengekomen penetratietestproces. Van het Eerste gesprek, tot aan een pentestrapport. Hieronder vertellen wij meer over de 5 stappen van een pentestproces. Wij helpen jullie hier doorheen, ons doel is om jullie Cyber Security te verhogen!

1. Kennismaking & Quickscan

Een pentest kan o.a. worden uitgevoerd op jullie bedrijfsnetwerk, site en/of (mobiele)applicaties. Het doel is om  kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en de huidige online weerbaarheid te toetsen.  Tijdens een pentest gaat een ethisch hacker handmatig op zoek naar fouten in jullie systemen. Een ethisch hacker werkt op eenzelfde wijze als een ''echte hacker''. De gevonden kwetsbaarheden worden aangeleverd in een rapport inclusief verbeterplan. Zo hebben jullie inzichtelijk wat verbeterd moet worden om cybercriminelen te weren. 

2. Pentest Offerte

Na het eerste gesprek en het uitvoeren van een Quickscan weten wij exact hoe Tozetta jullie organisatie kan ondersteunen. Op basis van deze gegevens brengen wij een Pentest offerte uit. Hierin benoemen wij expliciet wat wij gaan doen en hoe wij jullie gaan ondersteunen. Wij formuleren onze gezamenlijke doelen en hangen hier een transparante prijs aan. Geen addertjes onder het gras en één vaste prijs.

3. Overeenstemming

Als de scope is bepaald en de samenwerking volledig op papier staat, naderen wij een akkoord. Indien jullie geen op- of aanmerkingen hebben maken wij een overeenkomst op. Naast een overeenkomst wordt een vrijwaringsbewijs getekend. Indien wij alles getekend retour hebben wordt alles definitief ingepland. Op de startdatum krijgt een ethisch hacker van Tozetta groen licht om de pentest uit te voeren.

Pentest uitvoeren kan bij Tozetta, specialist op het gebied van ethical hacking.

4. Pentest uitvoeren

Als de overeenstemming is bereikt kan de opdracht uitgevoerd worden. In het geval van een pentest neemt de ethisch hacker van Tozetta persoonlijk contact met jullie op. Vooraf wil de ethisch hacker jullie zeker gesproken hebben voordat hij/zij de pentest start. Onze hoogopgeleide OSCP Hackers proberen binnen de scope hun werk uit te voeren. Kwetsbaarheden worden inzichtelijk gemaakt en netjes gerapporteerd.

5. Pentesting rapportage

De kwetsbaarheden worden opgemaakt in een pentest rapport. Het rapport is overzichtelijk, transparant en bevat zo min mogelijk jargon. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbaarheden worden opgelost en ondersteunen hier graag bij. Denk aan een verbeterplan en een score (hoog, middel of laag risico).

Voor het opvragen van een voorbeeld rapport kunnen jullie contact opnemen met ons!

6. Verbeterscan & Certificaat

De kwetsbaarheden worden opgemaakt in een pentest rapport. Het rapport is overzichtelijk, transparant en bevat zo min mogelijk jargon. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbaarheden worden opgelost en ondersteunen hier graag bij. Denk aan een verbeterplan en een score (hoog, middel of laag risico).

Voor het opvragen van een voorbeeld rapport kunnen jullie contact opnemen met ons!

Pentesting methodes

Op deze pagina heb je al meer gelezen over het pentesten van een webapplicatie. Toch heb je binnen de wereld van pentesten drie pentest methodes. Hieronder lichten wij toe welke vormen van pentesten wij kunnen toepassen. In een gesprek kunnen wij altijd ondersteunen in de manier die bij jullie organisatie past. 

Ik heb mijn 5+ jaar aan ervaring als ethisch hacker bekroond met een OSCP Certificaat. Met mijn kennis zorg ik ervoor dat jullie Netwerken, Websites en Mobiele applicaties uitvoerig getest worden.

Ian op een foto

Veelgestelde website Pentest vragen

Om je website te beveiligen tegen hackers zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig updates installeren, sterke wachtwoorden gebruiken en een SSL-certificaat installeren. Het is ook belangrijk om regelmatig een webapplicatiepentest uit te voeren om eventuele kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen.

Lees hier meer over het uitvoeren van een pentest.

Voorbeelden van veel voorkomende kwetsbaarheden in webapplicaties zijn onder andere SQL-injectie, cross-site scripting (XSS), cross-site request forgery (CSRF), en onjuiste autorisatiecontroles. Het is belangrijk om deze kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen om je webapplicatie te beveiligen.

Om je website te beschermen tegen DDoS-aanvallen, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een DDoS-beschermingsdienst of een firewall. Ook kun je je website hosten bij een provider die DDoS-bescherming biedt. Het is belangrijk om regelmatig te testen of je website bestand is tegen DDoS-aanvallen.

Een firewall is een beveiligingsmaatregel die inkomend en uitgaand netwerkverkeer kan filteren en blokkeren. Of je een firewall nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van je netwerk, en het risico op aanvallen. Over het algemeen is het aan te raden om een firewall te gebruiken als extra beveiligingslaag.

Enkele best practices voor het bouwen van een veilige website zijn het regelmatig updaten van software, het gebruiken van sterke wachtwoorden, het implementeren van een SSL-certificaat, het uitvoeren van webapplicatiepentests, het toepassen van access control en het beperken van de functionaliteit tot wat strikt noodzakelijk is.

Het wordt aanbevolen om een mobiele app-pentest jaarlijks of na belangrijke app-updates uit te voeren om eventuele nieuwe kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen.

De duur van een pentest is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type test, de complexiteit van het systeem en het beschikbare budget. Meestal duurt een pentest enkele dagen tot enkele weken, maar het kan ook maanden in beslag nemen. De duur van de pentest wordt altijd vooraf besproken met de klant.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de tijd die een ethisch hacker besteedt aan het uitvoeren van de pentest van invloed is op de grondigheid van de test en de toegepaste methoden. Hoe meer tijd de pentester krijgt, hoe beter de test kan worden uitgevoerd.

Of je nu een pentest van één dag nodig hebt of een uitgebreidere pentest van enkele weken of maanden, bij Tozetta bepalen we de duur van de test altijd in overleg met de klant. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de test zoveel mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van jouw organisatie.