Wat is SQL injection?

Een SQL injectie is een vorm van cyberaanval waarbij aanvallers kwaadwillige code injecteren in uw SQL-database. Het is een zeer gevaarlijke vorm van cyberaanval die kan leiden tot verlies van gegevens, identiteitsdiefstal of zelfs het verlies van de controle over jullie systeem. In dit blog vertellen wij meer over wat een SQL Injection is en de eerste stappen om dit te voorkomen.

Wat is het doel van een SQL-injection

Het doel van een SQL injectie is om te profiteren van een zwakheid in de beveiliging van een database. Deze zwakte laat een aanvaller toe om code te injecteren in de database door gebruik te maken van een kwetsbaarheid in de database. De code kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de gegevens in de database te bekijken, te veranderen of te verwijderen.

Hoe bescherm je jullie bedrijf tegen een SQL injection?

Om te voorkomen dat jullie systeem kwetsbaar is voor SQL injectie, is het belangrijk om te zorgen voor een goede beveiliging. Zorg ervoor dat je database up-to-date is en dat alle kwetsbaarheden inzichtelijk zijn gemaakt en ook worden verholpen. Verder is het belangrijk om de rechten van gebruikers te beperken en de toegang tot de database te beveiligen door middel van sterke wachtwoorden. Hoe je sterke wachtwoorden schrijft kun je lezen in dit blog.

Om SQL injectie tegen te gaan, moet u ook een goede beveiligingssoftware gebruiken. Deze software zal uw database beschermen tegen aanvallen, waardoor het risico van deze injecties wordt geminimaliseerd.

Ten slotte is het belangrijk om de logs van uw database te bekijken. Als er een aanval plaatsvindt, zal de log informatie bevatten over de aanval en de aanvaller. Door deze informatie te gebruiken, kunt u de aanval beter begrijpen en kunt u ermee omgaan.

Als u deze stappen volgt, kunt u de kans op SQL injectie aanzienlijk verkleinen. Door goede beveiliging te bieden aan uw database, kunt u ervoor zorgen dat uw gegevens veilig zijn en dat uw systeem niet kwetsbaar is voor aanvallen.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security