Wat is antivirus software?

Antivirussoftware is erg belangrijk voor je cyber security.

Antivirussoftware is een van de meest essentiële tools die u kunt installeren op uw computer om jou of jouw bedrijf te beschermen tegen virussen, malware, phishingaanvallen en andere online bedreigingen. Het kan ook helpen bij het beschermen van je privacy en het weerbaarder maken van je computer tegen hackers en andere cybercriminelen. Antivirus software is een soort programma dat beschermt tegen virussen, malware, spyware, phishingaanvallen en andere bedreigingen. Het detecteert en verwijdert deze bedreigingen om jouw computer veilig te houden. Antivirus software is niet weg te denken in de hedendaagse hard- & software. In dit blog vertellen wij meer over deze software en hoe dit je cyber security verhoogd.

Belang van antivirussoftware

Het is heel belangrijk om antivirus software te gebruiken, de voornaamste reden zijn de talloze bedreigingen die jouw computer kunnen beschadigen of gegevens kunnen stelen. De bedreigingen komen vanuit hackers met kwade intenties. Dit worden ook wel ”black hat hackers” genoemd. Als jij geen antivirus software hebt geïnstalleerd, kunnen deze hackers gemakkelijk hun doel behalen. Bovendien is het ook belangrijk om de antivirus software regelmatig bij te werken, zodat deze de nieuwste bedreigingen kan detecteren en verwijderen.

Naast het gebruik en up-to-date houden en je antivirus software zijn er andere maatregelen die je kunt nemen om je cyber beveiliging te verhogen. In ons blog over het verhogen van je cyber security lees je hier meer over.

Antivirusprogramma’s

Er zijn verschillende antivirusprogramma’s beschikbaar op de markt, waaronder gratis en betaalde versies. De keuze voor een juist antivirusprogramma’s is afhankelijk van behoeften en budget. Als je een beveiligingsprogramma kiest, moet je ervoor zorgen dat het de nieuwste bedreigingen kan detecteren en verwijderen. Daarnaast moet het ook een goede beoordeling hebben van betrouwbare bronnen.

Sommige programma’s bieden firewall- en anti-spamfuncties, zodat jij jouw computer tegen mogelijke bedreigingen kunt beschermen. Ook kun je kiezen voor een antivirusprogramma dat jouw computer in realtime beschermt, waardoor deze altijd up-to-date is.

Als jij nog niet hebt geïnvesteerd in antivirus software, dan is het hoog tijd om dat te doen. Het is enorm van belang dat je computer veilig en beschermd is tegen diverse vormen van cyberaanvallen.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security