Welke vormen van cyberaanvallen zijn er?

In dit blog behandelen we enkele cyberaanvallen die een gevaar vormen voor jouw onderneming. De verschillende vormen van Cyberaanvallen zijn één van de vele redenen om meer te doen aan Cyber Security. De gevolgen die deze hacks met zich meebrengt zijn vaak niet te overzien. Hieronder hebben wij vier vormen verder toegelicht:

Phising (meest voorkomende Cyberaanvallen)

De eerste cyberaanval die wij behandelen heet phishing. Phishing is een van de meest gebruikte cyberaanvallen. De aanvallers proberen via deze methode toegang te krijgen tot persoonlijke informatie zoals inlog- of creditcardgegevens. In veel gevallen doet een hacker zich voor als een bevoegde autoriteiten, zoals je bank. Phishing wordt voornamelijk uitgevoerd via e-mails, berichten en telefoongesprekken.

Meer weten over Phising? Lees ons blog, wat is phising?

Ransomware

Het volgende type cyberaanval is ransomware. Bij een ransomware-aanval wordt de gebruiker gedwongen al zijn gegevens en informatie van zijn systeem te verwijderen. Hier wordt vaak een timer aan gebonden om de (tijds)druk op te voeren. Met het versleutelen van belangrijke documenten en het creëren van tijdsnood proberen hackers dat je losgeld betaald.

Desondanks is er geen garantie dat het betalen van het losgeld ervoor zorgt dat de bestanden weer toegankelijk zijn. Als je meer wilt lezen over Ransomware kun je terecht bij ons blog: Wat is Ransomware?

SQL-injectie

Een SQL-injectie is het nieuwste type cyberaanval dat door hackers wordt gelanceerd. Tijdens een SQL injectie ”injecteren” cybercriminelen kwaadwillige code in jullie SQL-database. Het is een zeer gevaarlijke vorm van cyberaanval die kan leiden tot verlies van gegevens, identiteitsdiefstal of zelfs het verlies van de controle over jullie systeem. 

Ook over een SQL-Injectie is een uitgebreide blog te vinden.

DDoS-Aanval

De DDoS-aanval staat voor Distributed Denial of Service. Tijdens een DDoS-aanval worden valse verzoeken gedaan naar een computer (netwerk) of site om deze te overladen met verkeer, waardoor deze crasht. Gevolgen van een DDoS-aanval is bijvoorbeeld een website die offline is of een besturingssysteem dat niet meer functioneert. Wat zijn de gevolgen als jullie belangrijkste systeem eruit ligt? In ons blog over de financiële gevolgen van een hack lees je hier meer over…

Cyberaanvallen voorkomen

Dat hackers binnen de kortste keren op de deur kloppen is geen geheim. Op CyberCrimeinfo.nl zie je dagelijks meerdere Cyberaanvallen die worden uitgevoerd op bedrijven. Hackers zitten de afgelopen jaren niet stil en de dreiging wordt steeds groter. Als jullie de kans op een hack willen verkleinen kun je meer lezen over onze vijf Cyber Security Tips. Ethisch hackers van Tozetta hebben deze tips geschreven.

Uiteraard denken wij ook graag mee en kun je vrijblijvend contact opnemen met Tozetta!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security