Welke vormen van cyberaanvallen zijn er?

Een populaire vorm van cyberaanvallen is Malware of Ransomware.

In dit blog behandelen we enkele cyberaanvallen die een gevaar vormen voor jouw onderneming. De verschillende vormen van Cyberaanvallen zijn één van de vele redenen om meer te doen aan Cyber Security. De gevolgen die deze hacks met zich meebrengt zijn vaak niet te overzien. Hieronder hebben wij vier vormen verder toegelicht:

Phising (meest voorkomende Cyberaanvallen)

De eerste cyberaanval die wij behandelen heet phishing. Phishing is een van de meest gebruikte cyberaanvallen. De aanvallers proberen via deze methode toegang te krijgen tot persoonlijke informatie zoals inlog- of creditcardgegevens. In veel gevallen doet een hacker zich voor als een bevoegde autoriteiten, zoals je bank. Phishing wordt voornamelijk uitgevoerd via e-mails, berichten en telefoongesprekken.

Meer weten over Phising? Lees ons blog, wat is phising?

Ransomware

Het volgende type cyberaanval is ransomware. Bij een ransomware-aanval wordt de gebruiker gedwongen al zijn gegevens en informatie van zijn systeem te verwijderen. Hier wordt vaak een timer aan gebonden om de (tijds)druk op te voeren. Met het versleutelen van belangrijke documenten en het creëren van tijdsnood proberen hackers dat je losgeld betaald.

Desondanks is er geen garantie dat het betalen van het losgeld ervoor zorgt dat de bestanden weer toegankelijk zijn.

SQL-injectie

Het volgende type cyberaanval is de SQL-injectie. Sql-injectie is het nieuwste type cyberaanval dat door hackers wordt gelanceerd. Hierbij worden kwaadaardige gegevens opgenomen in het digitale apparaat van de gebruiker, zodat de hacker ongeoorloofde toegang krijgt tot alle cruciale en vertrouwelijke informatie van de gebruiker.

DDoS-Aanval

De DDoS-aanval staat voor Distributed Denial of Service. Tijdens een DDoS-aanval worden valse verzoeken gedaan naar een computer (netwerk) of site om deze te overladen met verkeer, waardoor deze crasht. Gevolgen van een DDoS-aanval is bijvoorbeeld een website die offline is of een besturingssysteem dat niet meer functioneert. Wat zijn de gevolgen als jullie belangrijkste systeem eruit ligt?

Cyberaanvallen voorkomen

Dat hackers binnen de kortste keren op de deur kloppen is geen geheim. Op CyberCrimeinfo.nl zie je dagelijks meerdere Cyberaanvallen die worden uitgevoerd op bedrijven. Hackers zitten de afgelopen jaren niet stil en de dreiging wordt steeds groter. Als je cyberaanvallen wil voorkomen hebben wij vijf Cyber Security Tips voor jullie uitgeschreven

Uiteraard denken wij ook graag mee en kun je vrijblijvend contact opnemen met Tozetta!