4 redenen waarom cybersecurity belangrijk is voor jouw organisatie

Cyber Security nodig? Redenen waarom vind je hier op de afbeelding.

Ontdek waarom het serieus nemen van Cyber Security essentieel is voor de continuïteit van jullie organisatie. We hebben een aantal redenen op een rij gezet om bewustzijn te creëren en bij te dragen aan het verbeteren van jullie cyberveiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom jij Cyber Security serieus moet nemen:

1. Cyber criminaliteit wordt populairder

Ongeveer 1 op de 8000 bedrijven wordt slachtoffer van een brand. Dit is direct de reden waarom in ieder bedrijfspand brandbeveiligingsmaatregelen zijn getroffen. Denk aan een evacuatieplan, sprinklers of brandblussers. Op dit moment zijn er onderzoeken die aantonen dat ongeveer 1 op de 5 bedrijven slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Een immens groot verschil als je dit vergelijkt met de cijfers van een brand.

Online criminaliteit overtreft momenteel zelfs offline criminaliteit zo blijkt uit onderzoek van het CBS (Centraal bureau van de Statistiek). Cybercriminelen worden steeds actiever, slimmer en geraffineerder. Het is van cruciaal belang om deze criminelen voor te blijven. Daarom is Cyber Security en het inlezen over de mogelijke cyberaanvallen een uitstekend begin voor het verbeteren van jullie digitale veiligheid.

2. De financiële gevolgen van een hack

Een gehackt bedrijf ondervindt aanzienlijke financiële gevolgen. Maar liefst 60% van de getroffen bedrijven gaat binnen drie jaar failliet. Problemen die voortkomen uit een hack zijn vaak moeilijk op te lossen. Bij een ransomware-aanval blijven versleutelde gegevens vaak ontoegankelijk en gestolen databases worden jarenlang verkocht op het darkweb.

Deze situatie kan leiden tot gerichte phishingaanvallen op personen in jouw database. Bijvoorbeeld een e-mail die namens jouw organisatie wordt verstuurd waarin relaties uit jouw verkochte database worden opgelicht. Je begrijpt vast wel dat dit ernstige imagoschade kan veroorzaken en de integriteit van jouw organisatie sterk kan aantasten.

3. Iedereen kan slachtoffer worden van cybercriminelen

Ja, ook jouw bedrijf kan slachtoffer worden van cybercriminelen, net als die van ons. Veel bedrijven denken dat ze niet interessant genoeg zijn voor cybercriminelen vanwege hun omvang of bekendheid. Cybercriminelen kiezen vaak voor de weg van de minste weerstand. Dagelijks komen er 50+ kwetsbaarheden bij in diverse software en systemen. 90% van deze kwetsbaarheden kunnen worden misbruikt door cybercriminelen met beperkte technische kennis.

Door het gebruik van diverse tooling kunnen kwetsbaarheden gemakkelijk inzichtelijk worden gemaakt. Zo kan een cybercrimineel gemakkelijk aan de gang bij bedrijven die de cybersecurity simpelweg (nog) niet op orde hebben.

Geloof ons, voor elke database of bedrijfstak kan een crimineel een verdienmodel bedenken.

4. Fouten door (derde) partijen

Mensen maken fouten, en maar liefst 70% van alle hacks is het gevolg van menselijke fouten. Deze fouten kunnen niet alleen binnen jouw eigen organisatie voorkomen, maar ook bij externe partijen waarmee je samenwerkt. Denk aan websitebouwers of app-ontwikkelaars. Deze online systemen kunnen kwetsbaarheden bevatten. Zelfs als jouw personeel goed getraind is en veiligheidsmaatregelen neemt, kunnen er kwetsbaarheden worden ontdekt bij andere bedrijven waarmee je zaken doet, waardoor jouw gegevens gestolen kunnen worden zonder dat de derde partij hiervan op de hoogte is.

Hoe verbeter ik mijn cyber security?

Mocht je nu samen met Tozetta in gesprek willen om kwetsbaarheden in software en systemen inzichtelijk te maken, dat kan! Wij maken altijd tijd vrij om de eerste vragen kosteloos te behandelen. Vanuit een inventariserend gesprek kunnen wij vrijblijvend een voorstel doen voor een samenwerking. Neem hiervoor contact met ons op.

Uiteraard kun je zelf ook online veel lezen over onze dienstverlening zoals een pentest of hacking as a service!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security