Waarom heb jij Cyber Security nodig?

Cyber Security waarom is dit nodig?

Wij kunnen talloze redenen verzinnen waarom Cyber Security serieus genomen moet worden. In dit onderdeel hebben wij een aantal redenen op een rij gezet. Naast dat ons dit hoofdstuk awareness moet creëren, hopen wij ook bij te dragen aan het verhogen van jullie cyberveiligheid. Waarom wij denken dat jij cyber security serieus moet nemen:

 • Cyber criminaliteit wordt populairder
 • De financiële gevolgen van een hack
 • Iedereen kan slachtoffer worden van cyber criminelen (ook jouw bedrijf)
 • (Derde) personen maken fouten

Cyber criminaliteit wordt populairder

1 op de 10 bedrijven krijgt te maken met Cyber criminelen (CBS). Op dit moment zijn er meer meldingen van online criminaliteit dan offline! Steeds meer hackers zijn actief en worden daarnaast ook steeds slimmer en werken steeds geraffineerder. Veel Nederlandse bedrijven krijgen helaas te maken met cyber criminaliteit. Tijd om de criminelen te slim af te zijn dus, dit is in onze ogen de nummer één reden waarom Cyber Security zo belangrijk is.

Financiële gevolgen van een hack

Op het moment dat een bedrijf wordt gehackt heeft dit grote financiële gevolgen. 60% van de bedrijven die slachtoffer wordt van hackers gaat binnen drie jaar failliet. Problemen die een hack met zich mee brengt kunnen vaak niet structureel opgelost worden. Bij een ransomware aanval komt versleutelde data vaak niet meer vrij of een gestolen database wordt nog jarenlang verkocht op het darkweb.

Dit laatste kan resulteren in gerichte phishing aanvallen op personen uit jullie database. Een voorbeeld hiervan is een mail vanuit jullie naam waarbij relaties uit jullie verkochte database opgelicht worden. Wij hoeven niet uit te leggen dat dit imagoschade kan opleveren en de integriteit van jullie organisatie enorm achteruitgaat.

Iedereen kan slachtoffer worden van cyber criminelen

Ja, ook jullie kunnen slachtoffer worden. Veel bedrijven denken dat hun niet interessant genoeg zijn voor hackers. Redenen die vaak voorbijkomen:

 • We zijn te klein
 • We zijn te onbekend
 • Wat moeten hackers met onze data?

Dit is de ideale situatie voor hackers, bedrijven die zich niet bewust zijn van de gevolgen en geen acties hebben ondernemen met betrekking tot Cyber Security. Hackers kiezen de weg van de minste weerstand, dus voornamelijk bedrijven die weinig doen aan hun cyberveiligheid.

En geloof ons, voor iedere database of business kan een hacker een verdienmodel verzinnen.

(Derde) personen maken fouten

Mensen maken fouten, 70% van alle hacks komt door menselijke fouten. Deze menselijke fouten komen niet alleen vanuit je eigen organisatie. Jullie gebruiken waarschijnlijk talloze tools en systemen van externe partijen. Denk aan je websitebouwer die een site heeft ontwikkeld of een appbouwer die een mobiele applicatie creëert waar klanten kunnen inloggen.

Dit zijn allemaal online systemen die kwetsbaarheden kunnen bevatten. Dus hoe goed je eigenpersoneel ook is getraind en dus:

 • URL’s en linkjes checkt
 • Sterke wachtwoorden gebruikt
 • Een passwordmanager gebruikt
 • Overal twee-staps-verificatie toepast
 • Systemen en software up-to-date houdt
 • Etc…

Bij een ander bedrijf waar jullie zaken mee doen kunnen alsnog kwetsbaarheden worden ontdekt. Hierdoor kan alsnog jullie gegevens worden gestolen en kent jullie organisatie de gevolgen, niet de derde partij!

Waarom Cyber Security?

In dit blog hebben wij proberen uit te leggen waarom Cyber Security zo belangrijk is voor jouw organisatie. Indien jullie de cyber security willen verhogen helpen en denken wij bij Tozetta graag vrijblijvend mee! Als jullie vragen hebben horen wij dit graag.