4 redenen waarom cybersecurity belangrijk is voor jouw organisatie

Cyber Security nodig? Redenen waarom vind je hier op de afbeelding.

Ontdek waarom het serieus nemen van Cyber Security essentieel is. We hebben een aantal redenen op een rij gezet om bewustzijn te creëren en bij te dragen aan het verbeteren van jouw cyberveiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom jij Cyber Security serieus moet nemen:

1. Cyber criminaliteit wordt populairder

Cybercriminaliteit is in opkomst. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) krijgt één op de tien bedrijven te maken met cybercriminelen. Online criminaliteit overtreft momenteel zelfs offline criminaliteit. Hackers worden steeds actiever, slimmer en geraffineerder. Het is van cruciaal belang om deze criminelen voor te blijven. Daarom is Cyber Security een absolute prioriteit.

2. De financiële gevolgen van een hack

Een gehackt bedrijf ondervindt aanzienlijke financiële gevolgen. Maar liefst 60% van de getroffen bedrijven gaat binnen drie jaar failliet. Problemen die voortkomen uit een hack zijn vaak moeilijk op te lossen. Bij een ransomware-aanval blijven versleutelde gegevens vaak ontoegankelijk en gestolen databases worden jarenlang verkocht op het darkweb.

Deze situatie kan leiden tot gerichte phishingaanvallen op personen in jouw database. Bijvoorbeeld een e-mail die namens jouw organisatie wordt verstuurd waarin relaties uit jouw verkochte database worden opgelicht. Je begrijpt vast wel dat dit ernstige imagoschade kan veroorzaken en de integriteit van jouw organisatie sterk kan aantasten.

3. Iedereen kan slachtoffer worden van cybercriminelen

Ja, ook jouw bedrijf kan slachtoffer worden van cybercriminelen. Veel bedrijven denken dat ze niet interessant genoeg zijn voor hackers vanwege hun omvang of bekendheid. Dit maakt hen juist aantrekkelijk voor hackers, omdat ze vaak weinig maatregelen nemen op het gebied van Cyber Security. Hackers kiezen altijd de weg van de minste weerstand en richten zich voornamelijk op bedrijven met onvoldoende cyberveiligheidsmaatregelen.

Geloof ons, voor elke database of bedrijfstak kan een hacker een verdienmodel bedenken.

4. Fouten door (derde) partijen

Mensen maken fouten, en maar liefst 70% van alle hacks is het gevolg van menselijke fouten. Deze fouten kunnen niet alleen binnen jouw eigen organisatie voorkomen, maar ook bij externe partijen waarmee je samenwerkt. Denk aan websitebouwers of app-ontwikkelaars. Deze online systemen kunnen kwetsbaarheden bevatten. Zelfs als jouw personeel goed getraind is en veiligheidsmaatregelen neemt, kunnen er kwetsbaarheden worden ontdekt bij andere bedrijven waarmee je zaken doet, waardoor jouw gegevens gestolen kunnen worden zonder dat de derde partij hiervan op de hoogte is.

Bij Tozetta begrijpen we het belang van Cyber Security en helpen we graag vrijblijvend om jouw cyberveiligheid te verbeteren. Als je vragen hebt, staan we klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security