Wat zijn criminele hackers?

Criminal hackers zijn mensen die met kwaadaardige bedoelingen gebruikmaken van computers en computerprogramma’s. Zij misbruiken de technologie om illegale activiteiten uit te voeren, zoals het stelen van gegevens, het toegang krijgen tot beschermde computersystemen, en het veroorzaken van schade aan computersystemen. Hoewel de meeste hackers geen strafbare activiteiten uitvoeren, kunnen criminal hackers schade aanrichten door de veiligheid van computersystemen te verstoren. Criminal hackers worden ook Black hat hackers genoemd.

Hoe gaan hackers te werk?

Criminal hackers maken gebruik van verschillende technieken om toegang te krijgen tot computersystemen. Ze kunnen bijvoorbeeld een kwaadaardig programma downloaden dat een beveiligingsgat in een computer of netwerk exploiteert. Hiermee kunnen ze toegang krijgen tot gevoelige informatie zoals financiële gegevens, persoonlijke gegevens, enz. Ook kunnen criminal hackers malware gebruiken om computersystemen te infecteren, wat resulteert in een verlies van gegevens en mogelijk ook een afname van de prestaties van het systeem.

Criminal hackers kunnen ook phishing gebruiken om informatie te verkrijgen. Phishing is een techniek waarbij de hacker e-mails of pop-ups naar doelwitten stuurt met valse informatie die de gebruiker ertoe zou moeten verleiden belangrijke informatie te verstrekken. Als een hacker op deze manier toegang krijgt tot gevoelige informatie, kan hij deze informatie misbruiken voor financiële doeleinden.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van hackers?

Voor de bescherming tegen criminal hackers is het belangrijk dat gebruikers hun computers en netwerken beschermen met sterke beveiligingssoftware. Beveiligingssoftware zoals anti-virusprogramma’s en firewalls kunnen helpen bij het detecteren en blokkeren van kwaadaardige activiteiten. Ook kunnen gebruikers hun software regelmatig bijwerken om te voorkomen dat hun computers geïnfecteerd worden met malware.

Het is ook belangrijk dat gebruikers alert zijn voor phishing-aanvallen en andere valse e-mails of websites. Hoe je jouw organisatie weerbaarder maakt tegen Phishing aanvallen lees je hier. Als gebruikers een e-mail ontvangen met een verdachte link of bijlage, moeten ze deze niet openen of downloaden. Ook als gebruikers verdachte websites bezoeken, moeten ze hun informatie niet invoeren. Als gebruikers hun gegevens invoeren op een website die niet betrouwbaar is, kunnen de gegevens in handen van criminal hackers terechtkomen.

Criminal hackers kunnen schade aanrichten door toegang te krijgen tot computersystemen en gevoelige informatie te stelen. Om te voorkomen dat zij deze informatie misbruiken, moeten gebruikers hun computers en netwerken goed beveiligen met sterke beveiligingssoftware. Ook moeten gebruikers alert zijn voor phishing-aanvallen en andere valse e-mails of websites. Naast bovenstaand kun je ook externe penetratietesten laten uitvoeren. Een pentest wordt uitgevoerd door een ”Ethisch Hacker”. Dit is een hacker zonder kwaadwillende bedoelingen en gaat met jullie consent kwetsbaarheden binnen jullie netwerk of applicatie inzichtelijk maken.

Cyberaanvallen voorkomen

Dat hackers binnen de kortste keren op de deur kloppen is geen geheim. Op CyberCrimeinfo.nl zie je dagelijks meerdere Cyberaanvallen die worden uitgevoerd op bedrijven. Hackers zitten de afgelopen jaren niet stil en de dreiging wordt steeds groter.

Meer weten over ethisch hacken en pentesten kan hier. Uiteraard denken wij ook graag mee en kun je vrijblijvend contact opnemen met Tozetta!