Hoe voorkom je phishing aanvallen?

Het voorkomen van Phishing aanvallen is enorm lastig. Toch zijn er enkele manier om de kans op Phishing te verkleinen.

Wat is Phishing eigenlijk? Phishing is een vorm van oplichting waarbij criminelen op sluwe wijze gebruik maken van de onwetendheid van slachtoffers om om zo gevoelige informatie of geld buit te maken. Cybercriminelen gooien daadwerkelijk een digitale hengel uit (in dit geval de e-mail) om zou jouw gegevens naar binnen te hengelen. Hoe dit exact in zijn werk gaat lees je in ons blog, Wat is Phising?

Hoe voorkom je phishing?

Het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het invoeren van persoonlijke informatie op websites. Controleer altijd de URL van een website voordat jij informatie invoert. Bezoek ook alleen websites die er vertrouwd uitzien en jij geen twijfels over hebt.

Bovendien is het belangrijk om te weten hoe phishing-aanvallen eruit zien. Cybercriminelen proberen vaak informatie te verkrijgen door e-mails te verzenden. De mails ziet eruit alsof ze afkomstig zijn van betrouwbare bedrijven. Als jij verdachte e-mails ontvangt, kunt je deze het beste verwijderen of negeren!

Wat altijd moet gebeuren op het gebied van cyber security is up-to-date blijven met beveiligingsupdates voor je computer, browser en apps. Deze updates helpen jou en jouw systeem te beschermen tegen cyberaanvallen.

Hoe voeren cybercriminelen phishing-aanvallen uit?

Cybercriminelen gebruiken verschillende technieken om phishing-aanvallen uit te voeren. Ze gebruiken bijvoorbeeld e-mailspam om gebruikers naar phishing-pagina’s te lokken. Ze kunnen ook malware gebruiken om persoonlijke informatie te stelen.

Daarnaast gebruiken cybercriminelen phishing-aanvallen om gebruikers te misleiden om hun persoonlijke informatie op een phishing-pagina in te voeren. Cybercriminelen zullen proberen om de pagina er zo echt mogelijk uit te laten zien, zodat gebruikers niet doorhebben dat het een valse website is.

Cyberaanvallen voorkomen

Dat hackers binnen de kortste keren op de deur kloppen is geen geheim. Op CyberCrimeinfo.nl zie je dagelijks meerdere Cyberaanvallen die worden uitgevoerd op bedrijven. Hackers zitten de afgelopen jaren niet stil en de dreiging wordt steeds groter. Als je cyberaanvallen wil voorkomen hebben wij vijf Cyber Security Tips voor jullie uitgeschreven

Uiteraard denken wij ook graag mee en kun je vrijblijvend contact opnemen met Tozetta!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security