Hackers en cryptocurrency

Hoe gebruiken hackers cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitaal betaalmiddel dat steeds populairder wordt. Het is een innovatief betaalmiddel dat gebruikmaakt van cryptografie om financiële transacties te beveiligen. Hoewel cryptocurrency gezien wordt als een veilig en eerlijk betaalmiddel, wordt het ook gebruikt door hackers om illegale activiteiten te financieren. Door cryptocurrency te gebruiken, kunnen hackers hun activiteiten relatief anoniem uitvoeren, waardoor het moeilijk wordt om ze te traceren of te vervolgen.

Wanneer gebruiken Hackers Cryptocurrency?

Hackers gebruiken cryptocurrency vaak als betaalmiddel voor hun activiteiten, zoals ransomware aanvallen. Bij ransomware aanvallen versleutelen hackers computersystemen en eisen ze een vergoeding. Deze vergoeding is eigenlijk altijd in de vorm van cryptocurrency. Nadat er is overgegaan op betaling wordt in veel gevallen de versleutelde systemen en bestanden weer vrijgegeven. Let op, betalen van het gevraagde bedrag geeft nooit garantie op het terugkrijgen van je bestanden.

De betaling wordt vaak gedaan in de cryptocurrencies Bitcoin of Monero.

Monero is een open-source cryptocurrency die gebruikmaakt van een sterk versleuteld beveiligingssysteem om financiële transacties te beveiligen. Monero is uniek omdat het privacy-gericht is: transacties worden automatisch versleuteld om te voorkomen dat deze worden onderschept of herleidbaar zijn. Dit maakt het een voorkeursmiddel bij hackers die op zoek zijn naar anonimiteit. Monero biedt gebruikers ook de mogelijkheid om transacties te verbergen, waardoor het een aantrekkelijk betaalmiddel is voor hackers die hun activiteiten willen verbergen.

Bitcoin maakt gebruik van de blockchain waardoor transacties wel te herleiden zijn. Toch kun je met zogeheten ”Mixers” een soort rookwolk creëren. Met een mixer wordt het initiële bedrag verdeeld over enorm veel wallets, ofwel online portemonnees. Hierdoor is het lastig om de transacties te volgen en dus de uiteindelijke persoon te vinden die het geld uitcasht. Een bekend voorbeeld van een zogeheten mixer is TornadoCash.

Cyber Security verhogen?

Wil jij voorkomen dat kwaadwillende Hackers toeslaan? De meest gemaakte fout is dat organisaties denken dat hun simpelweg niet interessant genoeg zijn voor hackers. De afgelopen jaren heeft een verdriedubbeling plaatsgevonden van het aantal Cyber Incidenten (Bron: ABN Amro). Niet alleen corporate organisaties zijn slachtoffer, maar ook het MKB krijgt te maken met Cyber Criminaliteit! Wacht niet met het verhogen van je Cyber Security. Tozetta is een Cyber Security specialist gedreven door Ethisch Hackers. Wij weten als geen ander hoe Hackers denken en weten binnen te komen bij jouw organisatie.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security