5 manieren hoe hackers hun identiteit verbergen

Hoe verbergen hackers hun identiteit?

Het verbergen van de identiteit is een belangrijk onderdeel van het leven van een hacker. Hackers zijn vaak geïnteresseerd in het verbergen van hun identiteit, zowel online als offline. Het maakt in veel gevallen niet uit of het gaat om een Ethisch Hacker of een Black Hat Hacker. Wanneer hackers hun identiteit verbergen, maken ze gebruik van verschillende technieken en methoden. In dit artikel zal worden besproken hoe hackers hun identiteit kunnen verbergen.

5 manieren om online identiteit te verbergen als hacker

Wij bij Tozetta willen vooraf meegeven dat er talloze manieren zijn om je identiteit online te verbergen. Hieronder vertellen wij meer over hackers en hun technieken om hun identiteit geheim te houden:

  1. Anonieme netwerken: Hackers gebruiken anonieme netwerken zoals Tor om hun identiteit te verbergen. Tor is een webbrowser die bepaalde informatie via verschillende computers verzendt, waardoor het voor een hacker moeilijker is om zijn of haar identiteit te achterhalen.
  2. Anonieme e-mailaccounts: Hackers kunnen anonieme e-mailaccounts gebruiken om hun identiteit te verbergen. Anonieme e-mailaccounts zijn accounts die zijn gemaakt zonder persoonlijke informatie, zoals naam en adres. Een relatief anonieme aanbieder is Proton Mail.
  3. VPN’s: VPN’s (Virtual Private Networks) is een manier voor hackers om hun identiteit te verbergen. VPN’s sturen alle informatie via een beveiligd, gecodeerd netwerk, waardoor het voor anderen moeilijker is om hun identiteit te achterhalen. Met een VPN kun je bijvoorbeeld je locatie wijzigen en je IP-adres verbergen.
  4. Proxy-servers: Een proxy server fungeert als tussenpersoon tussen een gebruiker en internet, en routeert de internetverzoeken van de gebruiker via de proxy server. Dit kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites, een IP-adres van een gebruiker te verbergen of vaak aangevraagde inhoud op te slaan.
  5. Encryptie: Encryptie is een techniek die wordt gebruikt om informatie te beveiligen. Hackers kunnen gebruik maken van encryptie om hun identiteit te verbergen door hun verzonden informatie te coderen.

Het verbergen van de identiteit is een cruciaal onderdeel van het leven van een hacker. Ze gebruiken verschillende technieken en methoden om hun identiteit te verbergen.

Cyber Security verhogen?

Wil jij voorkomen dat kwaadwillende Hackers toeslaan? De meest gemaakte fout is dat organisaties denken dat hun simpelweg niet interessant genoeg zijn voor hackers. De afgelopen jaren heeft een verdriedubbeling plaatsgevonden van het aantal Cyber Incidenten (Bron: ABN Amro). Niet alleen corporate organisaties zijn slachtoffer, maar ook het MKB krijgt te maken met Cyber Criminaliteit! Wacht niet met het verhogen van je Cyber Security. Tozetta is een Cyber Security specialist gedreven door Ethisch Hackers. Wij weten als geen ander hoe Hackers denken en weten binnen te komen bij jouw organisatie.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security