Waarom is het gebruik Van een VPN belangrijk?

Waarom is het gebruik van een VPN verbinding zo belangrijk? Dit legt Tozetta als Cyber Security specialist graag uit!

Waarom is het gebruik van een VPN zo belangrijk? In dit blog nemen wij van Tozetta jullie mee in de toegevoegde waarden van een VPN netwerk. Een VPN (Virtual Private Network) is een technologie die gebruikt wordt om je internetverbinding te beschermen en jouw privacy te waarborgen. Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een VPN zo belangrijk is, hieronder meer!

Versleutelde gegevens

Wanneer je een VPN gebruikt, worden al jouw gegevens versleuteld. Dit betekent dat de gegevens die jij verstuurt niet gelezen kunnen worden door derden. Dit is vooral belangrijk als gevoelige informatie wordt verstuurd, denk aan financiële informatie tijdens het internetbankieren.

Ook op publieke netwerken zoals in de bibliotheek, in een internetcafé of op een vliegveld wil je graag veilig kunnen internetten. Een VPN zorgt met de versleuteling dat dit op een veilige manier kan!

Anoniem surfen

Een VPN zorgt ervoor dat je IP-adres verborgen blijft. Dit betekent dat websites niet kunnen zien van welk netwerk of apparaat jij vandaan komt. Dit komt vooral van pas als jij wil voorkomen dat uw online activiteiten worden gevolgd. Met een VPN browse jij vanaf een andere server die niet jouw thuis, of werk IP-adres gebruikt. Zo is het voor een ander persoon erg lastig om te achterhalen waar jij je bevindt.

Toegang tot geblokkeerde websites of content

In veel landen worden bepaalde websites of content geblokkeerd. Met een VPN kunt jij toch toegang krijgen tot deze websites, omdat jij verbinding door de VPN-server wordt versleuteld. Zo kun je vaak zelf aangeven vanuit welk land jij wil surfen.

Een gratis tip die wij kunnen verklappen (meer voor prive gebruik ;)). Naast het bezoeken van geblokkeerde sites kun je een VPN zelfs inzetten om eerder toegang te krijgen tot de nieuwste series op Netflix. Doordat jij je VPN en account op een Amerika zet krijg jij toegang tot hele andere content!

Gemakkelijk en goedkoop

Veel VPN-providers bieden ook eenvoudig te gebruiken software aan, waardoor het instellen en gebruiken van een VPN gemakkelijker is dan ooit. Op dit moment is de markt steeds meer verzadigd waardoor de kosten ook worden gedrukt. Het gemak en prijs staan wat ons betreft zeken in lijn met de toegevoegde die een VPN-verbinding biedt.

Kortom, het gebruik van een VPN is een goede manier om je online privacy te beschermen, gegevens te beveiligen en toegang te krijgen tot geblokkeerde websites of content. Bovendien is het gemakkelijk en betaalbaar om een VPN te gebruiken. Als jij op zoek bent naar een manier om jouw online activiteiten te beschermen, is het gebruik van een VPN zeker iets om in overweging te nemen! Een VPN aanbieder die wij aanraden? Mullvad VPN, dit is overigens geen betaalde advertentie. Wel een advies van ons als specialist op het gebied van ethical hacken en pentesten.

Cyber Security verhogen

Een VPN verbinding kan jullie Cyber Security verbeteren. Door de Cyber Security te verhogen verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Tozetta biedt veel meer tips en mogelijkheden, zo hebben wij onlangs een blog geschreven waarin een ethisch hacker 6 tips geeft hoe je veilig online blijft. Als specialist op het gebied van ethical hacking en een focus op pentesten weten wij precies hoe wij de cyber security van jullie organisatie kunnen verbeteren.

Benieuwd hoe wij dit doen? Neem vrijblijvend contact op, dan helpen wij jullie graag verder.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security