Hoe blijf ik veilig online? 6 tips van een hacker!

Hoe blijf ik veilig online? Krijg tips van een echte hacker in dit blog!

Met de steeds sneller groeiende digitalisering van de wereld, wordt het steeds belangrijker om te weten hoe je veilig kunt blijven online. Of je nu zakelijk op het internet surft, online winkelt of social media gebruikt, je kunt kwetsbaar zijn voor cybercriminelen als je niet voorzichtig bent. Gelukkig zijn er tal van manieren om zowel zakelijk als privé veilig online te zijn.

In dit blog behandelen wij de zes meeste laagdrempelige tips om je online veiligheid te verhogen. Deze tips zijn gegeven door een ethisch hacker van Tozetta die graag met jouw je Cyber beveiliging verhoogd. Mocht je interesse hebben in de online gevaren is onze blog over Cyber aanvallen erg interessant!

1. Gebruik sterke wachtwoorden

Het is belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken voor al je accounts. Kies wachtwoorden die minimaal acht tekens bevatten en die bestaan uit een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd ook het gebruik van persoonlijke informatie, zoals je geboortedatum of naam. Het is ook een goed idee om verschillende wachtwoorden voor elk van je accounts te gebruiken.

2. Zorg ervoor dat je software up-to-date is

Zorg ervoor dat je software, zoals je browser en antivirusprogramma, up-to-date is. Cybercriminelen gebruiken vaak beveiligingslekken in oude versies van software om de computers van mensen te infecteren met malware. Door je software up-to-date te houden, kun je ervoor zorgen dat je beschermd bent tegen deze lekken.

3. Wees voorzichtig met het openen van e-mails

Wees voorzichtig met het openen van e-mails van onbekende afzenders. Cybercriminelen gebruiken vaak e-mails als manier om malware op computers te krijgen. Als je een e-mail ontvangt van iemand die je niet kent, open deze dan niet.

4. Maak gebruik van twee-factorverificatie

Veel websites bieden twee-factorverificatie aan. Met twee-factorverificatie moet je, naast je wachtwoord, ook een verificatiecode invoeren om toegang te krijgen tot je account. Deze verificatiecode wordt meestal via een SMS-bericht naar je mobiele telefoon verzonden.

5. Wees voorzichtig met wat je online deelt

Wees voorzichtig met wat je online deelt. Cybercriminelen kunnen je persoonlijke informatie gebruiken om te proberen toegang te krijgen tot je accounts of om met je persoonsgegevens te handelen. Wees dus voorzichtig met wat je online deelt, zeker als het gaat om persoonlijke informatie.

6. Vermijd het bezoeken van dubieuze websites

Het bezoeken van dubieuze websites kan je computer infecteren met malware of kan je kwetsbaar maken voor phishing-aanvallen. Als je een website bezoekt die je niet vertrouwt, verlaat deze dan onmiddellijk.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het surfen op het internet. Door de bovenstaande tips in acht te nemen, kun je je kwetsbaarheid voor cybercriminelen verkleinen en veilig blijven online. Meer tips van een hacker? Blijf op de hoogte en neem eens vrijblijvend met Tozetta op!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security