Hoe maken hackers gebruik van het TOR Netwerk?

Hoe maken hackers gebruik van het Tor netwerk?

Hackers maken gebruik van het Tor netwerk om hun identiteit en locatie te verbergen. Het is een netwerk van computers over de hele wereld die samenwerken om het verzenden en ontvangen van gegevens te versleutelen. Doordat het Tor netwerk een hoge mate van privacy en anonimiteit te bieden heeft, maken hackers er gebruik van om hun (criminelen) activiteiten te verbergen.

Naast het TOR is er ook I2P. Het verschil tussen de twee anonieme netwerken lees je hier.

Het gebruik van Tor netwerk

Hackers maken gebruik van het Tor netwerk om hun verbindingen te maskeren. Omdat de gegevens die door het netwerk worden verzonden versleuteld zijn, kunnen hackers hun locatie en IP-adres verbergen. Dit betekent dat ze niet geïdentificeerd kunnen worden en hun activiteiten kunnen uitvoeren zonder dat iemand erachter komt.

Mogelijkheden op het Tor netwerk

Hackers maken ook gebruik van het netwerk om verbindingen te maken met websites die alleen toegankelijk zijn via dit netwerk. Deze websites, ook wel darkweb-sites genoemd, zijn ontworpen om gebruikers anonimiteit te bieden. Ze worden vaak gebruikt door hackers om informatie en tools te verkrijgen die anders moeilijk of onmogelijk zouden zijn om te verkrijgen. Tor websites zijn te herkennen aan de .onion extensie en zijn niet te benaderen met je normale browser, zoals Google Chrome of Firefox.

Versleuteling

Het Tor-netwerk biedt ook een veilige omgeving voor hackers en cybercriminelen om hun activiteiten te verrichten. Omdat het netwerk versleuteling biedt, kunnen hackers hun activiteiten uitvoeren zonder bang te zijn dat hun identiteit en locatie onthuld worden. Dit maakt het moeilijker voor organisaties om de activiteiten van hackers te traceren.

Hoewel het netwerk ontworpen is om privacy en anonimiteit te bieden, misbruiken sommige mensen het netwerk voor illegale activiteiten. Hackers maken gebruik van het Tor netwerk om hun identiteit en locatie te verbergen en hun activiteiten uit te voeren zonder dat iemand erachter komt. Hoewel het een nuttig hulpmiddel is voor degenen die anonimiteit zoeken, kan het dus ook misbruikt worden.

Meer weten over het Darkweb? Lees ons blog of neem contact met ons op!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security