wat is I2P netwerk?

Wat is het I2P netwerk en hoe kun je dit gebruiken voor meer anonimiteit.

I2P is een anoniem en privacy-gericht netwerk. Het biedt gebruikers een veilige en anonieme manier om online te communiceren. De naam “I2P” staat voor “Invisible Internet Project” en het geeft gebruikers anonimiteit die niet mogelijk is met normale Internetprotocollen. Het I2P netwerk maakt gebruik van verschillende encryptie- en mixnet technologieën. Hierdoor kunnen gebruikers communicatie versleutelen en is het moeilijk te traceren is.

Waarom het I2P netwerk?

Het netwerk is opgericht om te helpen bij het verspreiden van informatie en communicatie die buiten de controle van overheden en bedrijven staat. Het is ontworpen om de privacy van gebruikers te beschermen. Dit betekent dat gebruikers niet hoeven te vrezen dat hun activiteiten worden gevolgd. Het netwerk is ook bedoeld om gebruikers de vrijheid te geven om te communiceren op een manier die niet mogelijk is met conventionele Internetprotocollen.

Hoe werkt het I2P netwerk?

Het netwerk is een open source-netwerk dat gebruikers toegang geeft tot een verscheidenheid aan anonieme applicaties. Hierbij kun je denken aan anonieme e-mail, voip-telefonie, bittorrent-downloads, blogs, forums, websites en nog veel meer. Gebruikers van het I2P netwerk kunnen ook toegang krijgen tot verschillende websites die alleen beschikbaar zijn op dit netwerk, waaronder websites met politieke berichten, informatie over drugs en andere controversiële onderwerpen.

Voordelen

Een ander voordeel van het I2P netwerk is dat het veel veiliger is dan conventionele Internetprotocollen. Alle communicatie die via het Inetwerk gaat, wordt versleuteld met hoogwaardige encryptie. Dit maakt het moeilijker is voor hackers en andere ongewenste partijen om toegang te krijgen tot informatie. Het biedt ook een beveiligde tunnelverbinding waarmee gebruikers een veilige verbinding kunnen maken met andere computers die ook op hetzelfde netwerk aangesloten zijn.

Het is een open source-project dat door middel van bijdragen van vrijwilligers wordt onderhouden. Er zijn verschillende manieren waarop gebruikers bij kunnen dragen aan het project, waaronder het bijdragen aan het software-ontwikkelingsproces, het helpen met het onderhouden van de infrastructuur van het netwerk of het helpen met het verstrekken van informatie over het netwerk.

Andere opties

Het I2P netwerk is niet de enige optie om anoniem te blijven. Ook is het Tor netwerk een optie om anoniem online te surfen. In dit blog vertellen wij meer over het Tor netwerk en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security