Reputatie schade na een hack

Vandaag de dag is het vrijwel zeker dat een bedrijf na een hack ernstige reputatieschade zal oplopen. Naast dat bijvoorbeeld een systeem of site offline gehaald wordt, wat betekend dat directe omzet misgelopen wordt, zal ook de integriteit van de organisatie schade oplopen. Het opgebouwde imago is na een hack volledig weg, met name het verlies van klantgegevens is schadelijk voor het imago van een bedrijf.

Het eerste effect van een hack op de reputatie van een bedrijf is vaak een gevoel van onveiligheid bij hun klanten. Bovendien kunnen de gevolgen van de hack ervoor zorgen dat het bedrijf een slechte naam krijgt. Het verlies van klantgegevens heeft een directe impact op het vertrouwen dat klanten in het bedrijf hebben. Klanten zullen zich zorgen maken over hun persoonlijke informatie en zullen zich afvragen of hun gegevens veilig zijn als ze zaken doen met het bedrijf. Het verschillt enorm per branche of sector in hoeverre klanten dit belangrijk vinden. Zo kun je begrijpen dat enkel een mailadres als minder schadelijk wordt ervaren dan bankggegevens.

Toch moet het hacken van naam en mailadres niet worden onderschat. Dit is meestal het startpunt van talloze Phishingmails of andere pogingen van hackers om gevoelige informatie buit te maken. De persoonsgegevens worden nog jarenlang doorverkocht op het Darkweb.

Het tweede effect is de financiële schade die het bedrijf lijdt. Door het offline halen van bepaalde systemen en applicaties kan een organisatie enorm veel omzet mislopen. Zo kan een DDos-aanval op een webshop ervoor zorgen dat het enkele dagen aan omzet misloopt. Daarnaast gaan klanten (die een koopbehoefte hebben) door naar de pagina’s van de concurrent, dit zorgt voor structureel verlies van klanten.

Ook interne processen kunnen komen stil te liggen. Als tijdens een ransomware aanval bestanden worden versleuteld kunnen medewerkers in mindere maten of in het geheel hun werk niet productief uitvoeren.

Het laatste effect is dat bedrijven die op de hoogte zijn van de hack, het bedrijf niet meer zullen vertrouwen. Dit kan leiden tot een lagere waardering van het bedrijf bij zakenpartners. Hierdoor lopen bestaande klanten weg en trekken potentiële nieuwe relaties snel hun conclusie.

De beste manier om reputatie schade als gevolg van een hack te vermijden, is door een sterk en robuust beveiligingssysteem te implementeren. Bedrijven moeten hun IT-systemen regelmatig controleren en bijwerken om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de nieuwste veiligheidsstandaarden. Daarnaast moeten bedrijven ook trainingsprogramma’s voor hun werknemers aanbieden om hen te helpen hun kennis over IT-beveiliging up-to-date te houden.

Voorkomen is beter dan genezen, ook als het gaat om Cyber Security. In veel gevallen wordt de portemonnee (flink) getrokken op het moment dat het te laat is. Door je Cyber Security op orde te hebben en bijvoorbeeld periodiek je netwerken, systemen en applicaties te testen op kwetsbaarheden kun je een groot risico vermijden.

Meer weten over het uitvoeren van Penetratietesten waarbij Systemen of applicaties worden getest door een ethisch hacker? Neem contact op met Tozetta!