Wat is het Deepweb?

wat is het deepweb?

Het Deepweb is een gedeelte van het internet dat niet door zoekmachines zoals Google of Bing wordt geïndexeerd. Het omvat informatie, netwerken en websites die niet toegankelijk zijn voor zoekmachines. Hoewel het voor veel gebruikers een mysterieus gebied lijkt, is de Deepweb een belangrijk onderdeel van het internet en is het een krachtige bron van informatie voor veel verschillende organisaties. In dit artikel wordt uitgelegd wat het Deepweb precies is, wat de voordelen ervan zijn en welke risico’s ermee gepaard gaan.

In een andere blog vertellen wij meer over het verschil tussen het Deepweb & het Darkweb.

Dieper Duiken in het Onzichtbare Web

De Deepweb bestaat uit een reeks websites, online netwerken en informatiebronnen die niet toegankelijk zijn voor zoekmachines. Dit betekent dat gebruikers die deze sites willen bezoeken, de URL’s (Uniform Resource Locators) of directe links moeten gebruiken om er toegang toe te krijgen. Omdat deze websites niet geïndexeerd worden door zoekmachines, kunnen ze alleen worden gevonden door degenen die weten waar ze naar zoeken.

Hoewel veel mensen denken dat de Deepweb een bron is van illegale activiteiten zoals drugs en wapenhandel, is dit niet het geval. Het onzichtbare web bevat veel legale informatie die voor veel verschillende doeleinden nuttig kan zijn. De hoge vorm van anonimiteit biedt bijvoorbeeld kansen voor journalisten die stukken of artikelen willen verspreiden in landen waar dit niet is toegestaan.

Risico van het Deepweb

Hoewel de Deepweb veel voordelen biedt, zijn er ook risico’s verbonden aan het gebruik ervan. Omdat websites niet door zoekmachines worden geïndexeerd, is het moeilijk om te bepalen of de informatie die wordt gepubliceerd betrouwbaar is. Gebruikers moeten dus voorzichtig zijn met het gebruik van het onzichtbare web en zorgvuldig beoordelen of de informatie die ze vinden betrouwbaar is.

een berg die een visie geeft over het internet en het deepweb

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security