Wat is het Deepweb?

wat is het deepweb?

Vaak krijgen wij de vraag wat het deepweb eigenlijk is. Een logische vraag, maar na het doorvragen zijn mensen eigenlijk opzoek naar een antwoord op de vraag: ”Wat is het Darkweb?”. Mocht je het verschil tussen het Darkweb en deepweb nog niet kennen. Lees dan eerst ons blog over het verschil tussen darkweb en deepweb.

Dieper duiken in het onzichtbare web

Het Deepweb bestaat uit een reeks online netwerken en informatiebronnen die niet toegankelijk zijn voor zoekmachines en enkel voor mensen die hiervoor bevoegd zijn. Dit betekent dat gebruikers die deze sites willen bezoeken, de URL’s (Uniform Resource Locators) moeten gebruiken om er toegang toe te krijgen of hier op een andere manier toegang tot verkrijgen. Omdat deze websites niet geïndexeerd worden door zoekmachines, kunnen ze alleen worden gevonden door degenen die weten waar ze naar zoeken of die hier door de eigen organisatie toegang tot hebben gekregen.

Er is dus vaak een bepaalde vorm van authenticatie nodig is om de informatie op het deepweb te bereiken en is dus niet altijd voor alles en iedereen toegankelijk.

Wie gebruikt het deepweb?

Hoewel veel mensen denken dat het Deepweb een bron is van illegale activiteiten zoals drugs en wapenhandel, is dit niet het geval. Dit vind je voornamelijk op het Darkweb die tevens ook veel goeds te bieden heeft! Het onzichtbare deepweb bevat veel legale informatie die voor veel verschillende doeleinden nuttig kunnen zijn.

Het deepweb omvat alle interne informatie van een bedrijf. Op het moment dat jij s’ ochtends inlogt op je werk laptop, moet jij kunnen werken en wellicht bepaalde bestanden of werkmappen raadplegen. Deze informatie staat ergens online, op het internet, maar is voor buitenstanders niet zomaar toegankelijk, hiervoor is het inloggen (authenticatie) nodig. 

Op het deepweb vind je ook je eigen zorginformatie. Dit staat ergens online opgeslagen, zodat de specialist, waarnaartoe jij net bent doorverwezen door je huisarts, kan inzien waarom jij daar bent.

Het deepweb is dus een stuk minder spannend dan de meeste mensen denken…

een berg die een visie geeft over het internet en het deepweb

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security