No More Ransom Project

Het no more ransom project is een interessant initiatief op het gebied van Cyber Security. Lees hier meer.

Nomoreransom is een initiatief van Europol, Kaspersky Lab en McAfee in samenwerking met nationale politiediensten en andere stakeholders over de hele wereld. Het doel van Nomoreransom is om mensen te helpen bij het oplossen van hun ransomware-problemen, zonder dat ze hebben betaald. Om dit te bereiken, biedt het project gratis decoderingstools die gebruikers kunnen gebruiken om hun gegevens te bevrijden zonder te betalen. Wil je eerst meer te weten komen over Ransomware? Lees dan ons blog over Wat is Ransomware!

Waarom NoMoreRansom?

Nomoreransom is ontstaan om de verspreiding van ransomware tegen te gaan. Ransomware is een vorm van malware die op een computer wordt geïnstalleerd en de toegang tot gegevens beperkt of blokkeert. Wanneer een gebruiker een ransomware-aanval ervaart, zal de aanvaller eisen dat een losgeldbedrag wordt betaald om de toegang tot de gegevens te herstellen.

Nomoreransom biedt gebruikers een aantal verschillende opties om de gegevens te bevrijden zonder te betalen. Deze opties omvatten het downloaden van gratis decoderingstools. Daarnaast kan informatie over veiligheidsmaatregelen om ransomware-aanvallen te voorkomen en informatie over verschillende soorten ransomware gedownload worden.

Wat zijn decoderingtools?

De gratis decoderingstools die door het project worden aangeboden, zijn ontwikkeld door security-experts. Deze tools kunnen worden gebruikt om de gecodeerde gegevens te decoderen die door een ransomware-aanval zijn gecodeerd. Deze tools zijn gebruiksvriendelijk en kunnen eenvoudig worden gedownload en geïnstalleerd.

Nomoreransom biedt ook informatie over veiligheidsmaatregelen om ransomware te voorkomen. Deze informatie omvat tips over het beveiligen van computers, het installeren van updates en het maken van back-ups. Er worden ook informatiebronnen aangeboden over verschillende soorten ransomware, zodat gebruikers zich bewust zijn van de verschillende bedreigingen die ze kunnen tegenkomen.

Nomoreransom is een krachtige tool die mensen kan helpen om hun gegevens te bevrijden zonder te betalen. Door de gratis decoderingstools, informatie over veiligheidsmaatregelen en informatie over verschillende soorten ransomware, biedt het project een effectieve manier om ransomware te bestrijden.

Cyber Security verbeteren?

Voorkomen is beter dan genezen. Ondanks het Nomoreransom initiatief is cybercriminaliteit populairder dan ooit. Wil jij je Cyber Security verbeteren? Lees dan ons GRATIS online Cyber Security handboek!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security