Wat is DMZ?

Wat is een DMZ en hoe kun je het gebruiken om je Cyber Security te verhogen?

Wat is en hoe werkt DMZ? Om te beginnen staat de afkorting voor ‘Demilitarized Zone’. Het wordt gebruikt om een afzonderlijk netwerk te creëren dat als een buffer of firewallsysteem fungeert tussen een bedrijfsnetwerk en het openbare internet. Een DMZ is bedoeld om de veiligheid van een bedrijfsnetwerk te verhogen door het te isoleren van mogelijke online dreigingen.

Hoe werkt een DMZ?

In een DMZ worden computers of servers geplaatst die bedrijven willen openstellen voor externe toegang, zoals een webserver of een mail server. Deze computers zijn voorzien van een speciale firewall die alleen bepaalde verkeerstypes toestaat. Al het andere verkeer dat niet is toegestaan, wordt geblokkeerd.

De firewall die wordt gebruikt bij een Demilitarized Zone moet worden geconfigureerd om verkeer vanuit het bedrijfsnetwerk te blokkeren. Dit maakt het netwerk veiliger door te voorkomen dat externe gebruikers toegang krijgen tot interne systemen.

Wanneer zet je een Demilitarized Zone in?

Als een bedrijf bepaalde servers wil openstellen voor externe toegang, maar ook wil voorkomen dat externe gebruikers toegang krijgen tot interne systemen, dan is een Demilitarized Zone een goede oplossing. Door de firewall toe te passen bij de DMZ kunnen bedrijven de veiligheid van hun bedrijfsnetwerk verhogen.

Een Demilitarized Zone kan ook worden gebruikt om een netwerk toegankelijker te maken voor externe gebruikers. Als een bedrijf bijvoorbeeld een beveiligde VPN-verbinding wil aanbieden aan externe gebruikers, dan kan de DMZ deze verbinding beveiligen.

Cyber Security verhogen middels DMZ

Een Demilitarized Zone is een van de belangrijkste tools die bedrijven kunnen gebruiken om hun bedrijfsnetwerk te beveiligen tegen externe dreigingen. Het is een flexibele oplossing die bedrijven in staat stelt om hun externe toegang beter te beveiligen tegen externe dreigingen, zonder de toegang tot het interne netwerk te beperken.

Wil je meer weten over het verhogen van je Cyber Security? Lees gratis ons Cyber Security handboek, of neem contact met ons op!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security