De meest beruchte hackersgroepen

Wat zijn de meest beruchte hackersgroepen? In dit blog vertelt Tozetta er alles over!

Het is moeilijk om te bepalen welke hackersgroep het meest bekend is, omdat er veel verschillende groepen zijn die op verschillende manieren opereren. We hebben echter een lijst gemaakt van beruchte hackersgroepen die veel in het nieuws voorbijkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de meest invloedrijke en ook beruchtste hackersgroepen van de wereld zijn.

Anonymous

Anonymous behoort zonder twijfel tot de meest beruchte hackersgroepen ter wereld. Ze hebben veel aandacht gekregen door hun beruchte protesten tegen regeringen, religieuze organisaties en andere instellingen. Hoewel de groep anoniem is, hebben ze een sterke militante ideologie.

Een bekende Nederlandse hack die is uitgevoerd door Anonymous is op de pedofielen vereniging MARTIJN. De mailadressen van leden werden hiermee openbaar gemaakt.

LulzSec

LulzSec was een hackinggroep die in 2011 actief was. Ze werden bekend door tal van high profile hacks, waaronder het lekken van informatie van Sony. De groep maakte ook gebruik van social media om hun doelen te promoten. Dit heeft hun toen veel naamsbekendheid opgeleverd.

De hackinggroep werd meer gezien als ”meme” en hun hacks worden geschaard onder ”streken”. Toch wisten ze naast het Playstation network ook de CIA te hacken…

Chaos Computer Club

De Chaos Computer Club (CCC) is een van de oudste en meest invloedrijke hackinggroepen ter wereld. Deze Duitse organisatie heeft veel technische kennis en is actief sinds 1981. Hun leden hebben deelgenomen aan veel verschillende projecten, waaronder het ontwikkelen van open source software.

Legion of Doom

De Legion of Doom (LOD) is een van de oudste hackinggroepen ter wereld. Ze werden in 1984 opgericht door een groep hackers die op zoek waren naar technisch kennis. Ze hebben veel invloed gehad op de ontwikkeling van de wereldwijde hackercommunity.

Milw0rm

Deze lijst bevat slechts enkele van de meest bekende hackinggroepen. Er is veel meer te vinden als je verder gaat zoeken. Als je geïnteresseerd bent in het hacken, is het belangrijk om je op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen.

Milw0rm is een online gemeenschap die zich richt op het verzamelen van informatie over beveiligingslekken. Deze hackers hebben meer dan 15.000 technische artikelen gepubliceerd over verschillende beveiligingslekken.

Cyber Security verhogen

Er zijn talloze voorbeelden van Nederlandse bedrijven die zijn gehackt. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van Ransomware. Deze gijzelsoftware versleuteld bestanden. Hierdoor komt een organisatie vaak stil te liggen omdat belangrijke bestanden en gegevens worden versleuteld. De gevolgen zijn vaak enorm, denk hierbij aan direct omzetverlies doordat de activiteiten van de organisatie stil komt te liggen. Ook kun je denken aan blijvende imagoschade waardoor dit ook tot structureel omzetverlies lijdt.

Als jij meer te weten wilt komen over Cyber Security en de maatregelen die je kunt treffen, vertellen wij bij Tozetta graag meer. Wij schreven een blog waarom je als organisatie Cyber Security nodig hebt. Wij leggen stapsgewijs uit welke risico’s jullie lopen en geven de eerste tips hoe de kans op een hack verkleind kan worden.

Het is niet de vraag of, maar wanneer een hacker bij jullie organisatie probeert binnen te dringen. Meer weten over Cyber Security maatregelen die jullie kunnen treffen? Neem dan vrijblijvend contact op met Tozetta!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security