De meest beruchte hackersgroepen

Cyber Security beruchte hackinggroepen.

Het is moeilijk om te bepalen welke hackersgroep het meest bekend is, omdat er veel verschillende groepen zijn die op verschillende manieren opereren. We hebben echter een lijst gemaakt van hackersgroepen die veel in het nieuws voorkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de meest invloedrijke hackers van de wereld zijn.

Anonymous

Anonymous is waarschijnlijk de meest bekende hackinggroep ter wereld. Ze hebben veel aandacht gekregen door hun beruchte protesten tegen regeringen, religieuze organisaties en andere instellingen. Hoewel de groep anoniem is, hebben ze een sterke militante ideologie.

Een bekende Nederlandse hack die is uitgevoerd door Anonymous is op de pedofielen vereniging MARTIJN. De mailadressen van leden werden hiermee openbaar gemaakt.

LulzSec

LulzSec was een hackinggroep die in 2011 actief was. Ze werden bekend door tal van high profile hacks, waaronder het lekken van informatie van Sony. De groep maakte ook gebruik van social media om hun doelen te promoten. Dit heeft hun toen veel naamsbekendheid opgeleverd.

De hackinggroep werd meer gezien als ”meme” en hun hacks worden geschaard onder ”streken”. Toch wisten ze naast het Playstation network ook de CIA te hacken…

Chaos Computer Club

De Chaos Computer Club (CCC) is een van de oudste en meest invloedrijke hackinggroepen ter wereld. Deze Duitse organisatie heeft veel technische kennis en is actief sinds 1981. Hun leden hebben deelgenomen aan veel verschillende projecten, waaronder het ontwikkelen van open source software.

Legion of Doom

De Legion of Doom (LOD) is een van de oudste hackinggroepen ter wereld. Ze werden in 1984 opgericht door een groep hackers die op zoek waren naar technisch kennis. Ze hebben veel invloed gehad op de ontwikkeling van de wereldwijde hackercommunity.

Milw0rm

Milw0rm is een online gemeenschap die zich richt op het verzamelen van informatie over beveiligingslekken. Deze hackers hebben meer dan 15.000 technische artikelen gepubliceerd over verschillende beveiligingslekken.

Deze lijst bevat slechts enkele van de meest bekende hackinggroepen. Er is veel meer te vinden als je verder gaat zoeken. Als je geïnteresseerd bent in het hacken, is het belangrijk om je op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen.