Het evenement dat je niet wilt missen

Het evenement dat je niet wilt missen

Stel je voor: je opent je computer en ontdekt dat je bedrijfswebsite is gehackt. Al je waardevolle gegevens, klanteninformatie en je online reputatie staan op het spel. Dit is helaas de realiteit waarmee veel bedrijven vandaag de dag geconfronteerd mee worden. Cybercriminelen worden steeds geavanceerder en ondernemers moeten zich hiertegen kunnen weren. Hierdoor is er door Platform Veilig ondernemen, de gemeente Wijk bij Duurstede en diverse ondernemersverenigingen een evenement op poten gezet. Het cyber event dat op de agenda staat heet: “Digitaal Veilig Ondernemen in Wijk bij Duurstede” Wat bedoeld is om ondernemers inzicht te geven over de risico’s die er zijn op het internet.

Een Uitnodiging Voor alle Ondernemers

Het evenement wordt georganiseerd voor alle ondernemers uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Als ondernemer kun je het evenement kosteloos komen bijwonen, en leren over de gevaren van het internet. Het evenement vindt plaats bij Van Vliet Kastanjehout in Cothen. De inloop is om is vanaf 17.00 uur het programma ontvat een buffet om 18.00 uur, gevolgd door het inhoudelijke programma om 19.00 uur. Na afloop is er ruimte om te netwerken tijdens de netwerkborrel van 20.30 tot 22.00 uur.

De Sprekers tijdens het cyberevent

De avond zal geleid worden door (Cyber) Burgemeester Iris Meerts. Ze zal de avond inleiden na het buffet.  

Wat het evenement echt uniek maakt en ons bij Torzetta trots, is de aanwezigheid van Ian van der Wurff. De lead pentester van Tozetta, zal een live demonstratie geven over de werkwijze van cybercriminelen. In de demo wordt getoond hoe hackers met kwade intenties ingang proberen te vinden binnen jullie bedrijfsnetwerk! Er zal een duidelijk beeld geschetst worden over hoe hackers zwakke plekken zoeken en waar ze binnen kunnen dringen. Tot slot zal Merel Hurenkamp van Platform Veilig Ondernemen vertellen hoe wij onszelf kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. 

Het verschil tussen (Ethisch) Hacken en Cybercriminelen

Tijdens het evenement willen we niet alleen de gevaren van het internet benadrukken, maar ook dat er onderscheid is tussen (ethisch) hackers en Cybercriminelen. Hier zijn enkele kernpunten om in gedachte te houden.

(Ethisch) Hackers

(Ethisch) hacken, ook wel bekent als White hat hackers, zijn professionele hackers die hun vaardigheden gebruiken om systemen uitgebreid te testen en te verbeteren. Hackers werken vaak in opdracht van bedrijven om zwakke plekken te vinden en op te lossen voordat kwaadaardige hackers dat doen.

Cybercriminelen

Aan de andere kant hebben we cybercriminelen ook wel Black hat hackers genoemd. Zij gebruiken hun vaardigheden voor schadelijke doeleinden, zoals het stelen van gegevens, financiële fraude en het aanvallen van systemen met kwade bedoelingen.

Tijdens het evenement zullen we het verschil tussen deze twee groepen in meer detail bespreken, zodat je dieper inzicht krijgt in de wereld van hacken en cybercriminaliteit

Wat te verwachten tijdens het cyberevent

Dit wordt geen gewone avond. Het wordt een interactieve en een zeer leervolle avond. Je kunt verwachten:

  • Inzicht in de werkwijze van Cybercriminelen: Leer hoe hackers denken en welke technieken ze gebruiken om binnen te dringen.
  • Praktische cybersecurity tips: Ontdek concrete stappen die je kunt nemen om je bedrijf te beschermen tegen digitale dreigingen.
  • Netwerken: Bouw waardevolle contacten op met andere ondernemers in de regio.
  • Een Kijkje in de Toekomst van cybersecurity: Ontdek de trends en uitdagingen op het gebied van cybersecurity.

Schrijf het cybersecurity event in je Agenda

Laat deze gelegenheid als ondernemer uit de omgeving van Wijk bij Duurstede niet aan je voorbijgaan. Markeer 2 oktober in je agenda, meld je snel aan voor dit bijzondere evenement en sluit je aan bij ons in de strijd tegen cybercriminaliteit. Samen kunnen we onze digitale wereld veiliger maken en de toekomst van onze bedrijven beschermen.

We kijken ernaar uit je daar te zien!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security