Hoe een hacker een botnet gebruikt

Hoe gebruikt een hacker een botnet?

Een hacker gebruikt botnets om voor verschillende doeleinden te profiteren. Een botnet is een verzameling computers die gecontroleerd worden door een hacker. De hacker heeft de controle over deze computers en kan verschillende activiteiten op het (bedrijfs)netwerk uitvoeren.

Bij een DDoS-aanval kunnen hackers gebruik maken van botnets. Een DDoS-aanval is een vorm van cyber criminaliteit die plaatsvindt op een website of webserver. Deze computers, die deel uitmaken van het botnet, worden gebruikt om de website of webserver te overbelasten. Door het hoge aantal verzoeken kan de server of website niet meer in staat zijn om de verzoeken te verwerken, waardoor de site wordt geblokkeerd of offline gaat.

Naast DDoS-aanvallen kan een hacker Botnets ook gebruiken om informatie te verzamelen en te stelen. Hackers gebruiken de botnet-computers om gegevens uit online databases en websites te onttrekken. Denk aan gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens.

Helaas zijn bovenstaande gevaren nog niet alles… Als een hacker toegang heeft tot een botnet, kan hij malware naar de computers sturen. Deze malware kan op de computers worden geïnstalleerd en kan de activiteiten van de computers monitoren, het netwerk verstoren, spam verspreiden of informatie verzamelen.

Hackers kunnen botnets verhuren aan andere personen die op illegale manieren geld willen verdienen. Ze kunnen ook gebruik maken van het botnet om geld te verdienen door clickfraud uit te voeren. Dit is het kunstmatig klikken op advertenties om geld te verdienen aan het aantal kliks.

Het is daarom erg belangrijk om de veiligheid van je computer te verbeteren om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je netwerk. Je kunt dit doen door sterke wachtwoorden te gebruiken, antivirussoftware te installeren, regelmatig updates te installeren en je netwerk te monitoren. Meer weten over het verhogen van je Cyber Security? Lees hieronder verder.

Cyber Security verhogen?

Wil jij voorkomen dat kwaadwillende Hackers toeslaan? De meest gemaakte fout is dat organisaties denken dat hun simpelweg niet interessant genoeg zijn voor hackers. De afgelopen jaren heeft een verdriedubbeling plaatsgevonden van het aantal Cyber Incidenten (Bron: ABN Amro). Niet alleen corporate organisaties zijn slachtoffer, maar ook het MKB krijgt te maken met Cyber Criminaliteit! Wacht niet met het verhogen van je Cyber Security. Tozetta is een Cyber Security specialist gedreven door Ethisch Hackers. Wij weten als geen ander hoe Hackers denken en weten binnen te komen bij jouw organisatie.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security