Hoe stelen hackers creditcards?

Waarom en hoe stelen hackers creditcards? In dit blog verteld Tozetta hier meer over.

Het Stelen van creditcardgegevens is een groot probleem voor personen en organisaties. Hackers proberen voornamelijk via phishing creditcardgegevens buit te maken en deze gegevens te misbruiken. Phishing is een manier waarop hackers proberen mensen ertoe te verleiden om hun gevoelige gegevens achter te laten. Dit doen ze door middel van vervalste e-mails, websites of andere berichten die eruit zien alsof ze afkomstig zijn van een betrouwbare bron. Denk bij een betrouwbare bron aan een bank of overheidsinstantie. Als de gebruiker de verkeerde link aanklikt of de instructies in de vervalste e-mail volgt, kan de hacker bijvoorbeeld de creditcardgegevens stelen… Benieuwd hoe je de kans op phishing kan verkleinen?

Hoe stelen hackers creditcards?

Het Stelen van Creditcardgegevens gebeurt niet alleen via phishing emails. Hieronder vertellen wij meer over de diverse manieren hoe cybercriminelen creditcardgegevens buitmaken.

Malware voor stelen creditcards

Malware is een andere manier waarop cybercriminelen creditcardgegevens stelen. Deze vorm van cybercriminaliteit is een soort software die op een computer of mobiel apparaat is geïnstalleerd zonder dat de gebruiker dit weet. Malware stelt hackers in staat om creditcardgegevens te stelen door de gegevens te bekijken die op het apparaat zijn opgeslagen. Ook kan de malware de gegevens stelen die worden verzonden naar een website of een ander apparaat.

Skimming

Het stelen van Creditcardgegevens kan ook via Skimming. Skimming steelt creditcardgegevens door het gebruik van speciale apparaten. Deze apparaten vind je op plekken waar klanten hun creditcards gebruiken denk aan een betaalautomaat of kassa… Ze stelen de creditcardgegevens van de gebruiker zonder dat de gebruiker het weet.

Database inbraak

Het Stelen van Creditcardgegevens via Database-inbraken Sommige hackers stelen creditcardgegevens door in te breken in een bedrijfsdatabase. Hierdoor kunnen ze creditcardnummers en andere persoonlijke gegevens stelen die in de database zijn opgeslagen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden verkocht op darkwebmarkten of gebruikt worden om frauduleuze transacties uit te voeren.

Hoe voorkom je creditcard fraude?

Hoe voorkom je deze vorm van cybercriminaliteit? Hiervoor zijn een aantal stappen die je kunt nemen. Wij hopen dat je met deze stappen ervoor te zorgen dat jouw creditcardgegevens veilig zijn. Ten eerste is het belangrijk om altijd jouw creditcardgegevens bij te houden en goed op te letten op verdachte transacties. Ook is het belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken en te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot jouw mobiele apparaten of computers. Als je als bedrijf aan de gang gaat met een goed wachtwoordbeleid, zorg je dat de kans op een hack wordt verkleind.

Als je vermoed dat er sprake is van fraude, neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw bank of creditcardmaatschappij!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security