Klantcase: SeniorWeb x Tozetta

Klantcase Seniorweb, samenwerking met Tozetta ethical hacking

Eens in de zoveel tijd willen wij inzicht geven in de samenwerkingen die Tozetta heeft. Een mooi project dat onlangs is afgerond is dit met SeniorWeb. SeniorWeb is een vereniging die senioren helpt om digitaal vaardig te worden. De website van SeniorWeb is een essentieel middel om deze doelgroep te voorzien van informatie, hulp en cursussen. 

De IT-manager, Mark de Ruijter, vertelt hieronder meer over de samenwerking!

Wat is de reden dat SeniorWeb een pentest heeft laten uitvoeren?

Mark: ”Wij willen onze doelgroep een veilig online platform bieden! Om ervoor te zorgen dat de website veilig en betrouwbaar is, heeft SeniorWeb ervoor gekozen een pentest te laten uitvoeren. Een pentest, of penetratietest, is een manier om de zwakke plekken van een website of systeem te vinden. In onze ogen dus een perfect manier om te achterhalen waar wij staan op het gebied van cyber security. 


Ondanks Tozetta relatief nieuw is, wisten wij direct na de eerste gesprekken dat het een specialist is op het gebied van ethical hacking en cyber security.”

Wat kun je vertellen over de werkwijze van Tozetta?

Mark: ”Met toestemming van SeniorWeb heeft Tozetta diverse aanvallen uitgeprobeerd op de website, zoals SQL-injectie, cross-site scripting en brute force. Het doel was om te controleren of de website bestand was tegen hackers en of er geen privacygevoelige gegevens onthuld konden worden.”

SeniorWeb is erg blij met de service van Tozetta, er werd goed en duidelijk gecommuniceerd en alles is uiteindelijk vastgelegd in een professionele rapportage.''

Hoe heeft de pentest uitgepakt?

Mark: ”De uitkomst van de pentest was positief: de website van SeniorWeb was redelijk goed beschermd en had geen ernstige gaten. Tozetta heeft in een uitgebreid rapport wel verbeterpunten gegeven, die na een mondelinge toelichting door de developers van SeniorWeb zijn doorgevoerd. 

SeniorWeb kan de diensten van Tozetta dan ook aan iedereen aanbevelen.”

Pentest uitvoeren?

Ben jij benieuwd naar de waarde die een pentest jullie organisatie biedt? Neem vrijblijvend contact op waarin wij graag vertellen over de mogelijkheden.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security