Wat is Redteaming?

Wat is redteaming? In dit blog vertellen wij er meer over!

Redteaming is een vorm van beveiligingstesten waarmee organisaties hun informatiebeveiligingssystemen kunnen toetsen. Doel is om zwakke punten, ook wel kwetsbaarheden, inzichtelijk te maken. Het kan worden gebruikt om de beveiliging van een bedrijf zo proactief te verbeteren en de kwetsbaarheden bloot te leggen voordat een kwaadwillende hacker dit doet. Een Redteam zoekt op verschillende manieren naar mogelijke ingangen. Dit kan digitaal door een ethisch hacker, maar ook via social engineering.

De verschillende Redteaming methoden

Redteaming is een krachtige manier om een bedrijf te helpen bij het verbeteren van de informatiebeveiliging. Het test de beveiliging door de bedrijfsprocessen en systemen op verschillende manieren te simuleren. Hierbij worden alle mogelijke scenario’s getest, waardoor de kwetsbaarheden die door een hacker kunnen worden gebruikt, worden blootgelegd.

Redteamen is een goede manier om organisaties te helpen bij het verbeteren van hun beveiliging. Het helpt organisaties om hun systemen te testen op kwetsbaarheden, waardoor de beveiliging wordt verbeterd. Het doel van redteamen is om de systeembeveiliging te versterken, zodat een kwaadwillende hacker geen toegang kan krijgen tot de gegevens of netwerken van een organisatie.

De redteams van een bedrijf bestaan meestal uit een groep beveiligingsexperts die een aantal technieken gebruiken om de beveiliging te testen. Deze experten gebruiken een aantal technieken om de zwakke punten in de beveiliging bloot te leggen. Deze technieken zijn onder andere door middel van social engineering-technieken, fysieke beveiligingstesten, gegevensverzameling, netwerkpenetratietesten, verificatie en authenticatie.

Cyberaanvallen voorkomen

Dat hackers binnen de kortste keren op de deur kloppen is geen geheim. Op CyberCrimeinfo.nl zie je dagelijks meerdere Cyberaanvallen die worden uitgevoerd op bedrijven. Hackers zitten de afgelopen jaren niet stil en de dreiging wordt steeds groter. Als je cyberaanvallen wil voorkomen hebben wij vijf Cyber Security Tips voor jullie uitgeschreven

Uiteraard denken wij ook graag mee en kun je vrijblijvend contact opnemen met Tozetta!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security