Wat is Linux Tails OS?

Linux Tails OS is een open source-besturingssysteem dat is ontworpen om privacy en anonimiteit te garanderen. Het is ontwikkeld door een internationale gemeenschap van vrijwilligers en bevat een aantal krachtige beveiligings- en privacyfuncties. Het is volledig open source en te gebruiken op een USB-stick of een cd-rom.

De naam Tails is afgeleid van The Amnesiac Incognito Live System. Dit betekent dat het systeem geen gegevens op de computer opslaat. De gegevens zijn op een externe opslagruimte geplaatst. Daarnaast is het systeem ook ontworpen om verkeer van en naar het internet te versleutelen.

Waarvoor wordt Linux Tails OS gebruikt?

Tails bevat verschillende tools en functies die ervoor zorgen dat je jou online activiteiten kunt uitvoeren zonder dat je identiteit wordt onthuld. Bijvoorbeeld, het systeem bevat encryptie-software, die uw bestanden en communicatie versleutelt zodat niemand ze kan achterhalen. Het systeem heeft ook een ingebouwde firewall die jouw computer beschermt tegen kwaadwillende hackers.

Tails bevat ook een aantal tools die je kunt gebruiken om online activiteiten te verbergen, zoals web browsing, chat en e-mail. Je kunt bijvoorbeeld anoniem browsen door het gebruik van het TOR netwerk. Bovendien kunt je ook verschillende netwerken gebruiken om jouw verkeer te versleutelen.

Tails is een zeer krachtig open source-besturingssysteem dat je kunt gebruiken om jouw privacy te beschermen terwijl je online bent. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel verschillende tools en functies die je kunt gebruiken om jouw online activiteiten te beschermen. Als je op zoek bent naar een privacygericht besturingssysteem, is Tails een uitstekende optie.

OSINT

Voor OSINT onderzoekers kan het interessant zijn om Linux Tails OS te gebruiken. Bij het treffen van de juiste maatregelen kun je de online privacy verhogen. Je wil als onderzoeker namelijk niet zelf achterhaald kunnen worden.

Meer weten over OSINT? Dat lees je in dit blog.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security