Het belang van cybersecurity bewustzijn

Wat is het belang van cybersecurity bewustzijn?

Cybercriminelen richten zich vaak op individuen binnen een organisatie via technieken zoals phishing en social engineering. Een enkele klik op een kwaadaardige link door een nietsvermoedende werknemer kan leiden tot datalekken of ernstige beveiligingsinbreuken. Daarom is het essentieel dat elk lid van jullie organisatie de basisprincipes van cybersecurity kent en begrijpt hoe zij bijdragen aan de algehele beveiliging van het bedrijf.

Cyber security awareness creëren

De sleutel tot het verhogen van het cybersecuritybewustzijn onder werknemers is regelmatige en effectieve training. Deze trainingen moeten niet alleen bij indiensttreding worden gegeven, maar ook regelmatig worden bijgewerkt en herhaald om op de hoogte te blijven van nieuwe dreigingen. Focus op het herkennen van phishing-e-mails, het veilig gebruik van sociale media, en het belang van sterke wachtwoorden. Maak de trainingen boeiend en relevant voor de dagelijkse werkzaamheden van jullie team.

Cyber security cultuur

Een cultuur van cybersecurity binnen jullie bedrijf opbouwen, gaat verder dan alleen training. Het vereist voortdurende communicatie over het belang van beveiliging, het delen van updates over nieuwe dreigingen, en het aanmoedigen van veilige online gewoonten. Moedig medewerkers aan om verdachte activiteiten te melden en zorg ervoor dat ze weten bij wie ze terechtkunnen met vragen over cybersecurity. Daarnaast kan het erg waardevol zijn om medewerkers te informeren over security maatregelen die jullie treffen. Een nieuwe firewall? Een pentest die is uitgevoerd? Alles om de cyber security cultuur te laten leven!

Verbeteren van de cyber security

Door te investeren in de cybersecuritykennis en -vaardigheden van jullie medewerkers, bouwen jullie niet alleen een sterker verdedigingsmechanisme op tegen cyberdreigingen, maar zorgen jullie ook een meer veiligheidsbewuste bedrijfscultuur. 

In een wereld waar de cyberdreigingen voortdurend evolueren, is het hebben van een goed geïnformeerde team de beste verdediging. Combineer dit met overige security maatregelen en de kans op een hack bij jullie organisatie wordt drastisch verlaagd. Meer weten over cyber security awareness trainingen?

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security