Hoe gebruiken Criminelen OSINT?

Voordat we je vertellen hoe criminelen OSINT gebruiken, vertellen wij eerst iets meer over wat OSINT is. OSINT staat voor Open Source Intelligence. Het is het verzamelen van gegevens uit openbare bronnen, als je meer wil weten over OSINT en wat het exact is, lees dan ons blog over wat is OSINT?

Hoe zetten criminelen OSINT in?

Criminelen gebruiken OSINT om informatie te verzamelen over hun doelwitten. Ze kunnen deze informatie gebruiken om te bepalen waar hun doelwitten wonen, wat hun financiële situatie is en welke beveiligingsmaatregelen ze hebben genomen. Met deze informatie kunnen criminelen bepalen hoe ze hun (Cyber) aanval het beste kunnen uitvoeren.

Criminelen gebruiken ook OSINT om informatie te verzamelen over personen die ze willen bedreigen of chanteren. Ze kunnen deze informatie gebruiken om deze personen te traceren en hun persoonlijke informatie te verzamelen. Met deze informatie kunnen criminelen een slachtoffer bang maken en uiteindelijk chanteren.

Criminelen gebruiken OSINT niet alleen om criminele activiteiten op personen uit te voeren, maar ook om informatie te verzamelen over bedrijven die ze willen aanvallen. Met deze informatie kunnen ze bepalen waar de bedrijven gevestigd zijn, wat hun beveiligingsmaatregelen zijn, wat hun financiële situatie is en wat hun waardevolle bezittingen zijn. Hierdoor kunnen hackers een bedrijf doelgericht aanvallen.

Kortom, criminelen gebruiken OSINT om informatie te verzamelen over personen en bedrijven die ze willen aanvallen, chanteren of bedreigen. Met deze informatie kunnen ze zich beter voorbereiden op hun aanvallen en een effectievere aanval uitvoeren. Let dus op wat je online deelt en wees voorbereid op de gevolgen. Alles kan namelijk tegen je gebruikt worden!