Wat is Metasploit

Metasploit is een toolkit voor exploitatie en veiligheidsonderzoek. Het is uitgebracht als open source project in 2003 door de Metasploit Foundation en is sindsdien steeds verder ontwikkeld. Daardoor bieden zij een platform waarop beveiligingsprofessionals en hackers kunnen samenwerken aan het verbeteren van hun beveiligingsinfrastructuur. Met deze toolkit kunnen beveiligingsprofessionals en hackers systemen of netwerken testen op beveiligingslekken en systemen analyseren om beveiligingsrisico’s in kaart te brengen.

Hoe werkt metasploit?

Metasploit is ontwikkeld voor verschillende platforms, waaronder Windows, Linux, OS X en anderen. Het is ook beschikbaar als een virtuele machine, waardoor het gemakkelijk te installeren en te gebruiken is. Metasploit biedt een uitgebreid framework met verschillende modules, waaronder exploitatie-modules, payload-modules, post-exploitatie-modules en beveiligingsmodules. Met deze modules kunnen beveiligingsprofessionals en hackers systemen of netwerken testen op beveiligingslekken, systemen analyseren om beveiligingsrisico’s in kaart te brengen en nog veel meer.

Metasploit is een krachtig en veelzijdig beveiligingshulpmiddel voor beveiligingsprofessionals, hackers en open source ontwikkelaars. Het biedt een complete toolkit met modules voor het testen van systemen op beveiligingslekken en het analyseren van systemen om beveiligingsrisico’s in kaart te brengen. het is ook een uitstekend platform voor samenwerking tussen beveiligingsprofessionals en hackers, waardoor beide hun beveiligingsinfrastructuur kunnen verbeteren.

Cybersecurity verbeteren

Metasploit is er om de cybersecurity bij jullie organisatie te verbeteren. Toch begrijpen wij dat het zelf uitvoeren van deze werkzaamheden niet zo makkelijk is. Daarnaast zit er ook verschil in het gebruiken van een toolkit of framework en het interpreteren en mitigeren van de issues die hieruit komen.

Bij Tozetta zijn wij gespecialiseerd in één ding, pentesten uitvoeren! wij maken kwetsbaarheden in software en systemen inzichtelijk om de cybersecurity bij jullie organisatie te verbeteren. Tozetta is dé onafhankelijke specialist als het aankomt op ethical hacking.

Benieuwd naar een samenwerking? Lees onze klantcase! Of misschien naar hacking wedstrijden waar wij meedoen? Bij vragen neem contact op.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security