Verschil Tussen Lokinet en TOR

Wat is het verschil tussen Lokinet en Tor

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen Tor en Lokinet, aangezien beide systemen vergelijkbare doelen nastreven, namelijk het bieden van privacy en anonimiteit op het internet. Hier zijn enkele punten die het verschil tussen Tor en Lokinet uitlichten. Mocht je nog geen idee hebben wat het TOR en Lokinet netwerk zijn? Lees dan onze Wat is Lokinet blog of ons blog over wat is het TOR netwerk?

Architectuur

 • TOR: Tor (The Onion Router) maakt gebruik van een netwerk van vrijwillige nodes om het internetverkeer te routeren. Het verkeer wordt via verschillende nodes doorgegeven voordat het de uiteindelijke bestemming bereikt, waardoor de oorsprong van het verkeer wordt verborgen.  Meer weten over het TOR Netwerk en de werking hiervan
 • Lokinet: Lokinet is gebouwd op het Loki-protocol en maakt gebruik van een gedecentraliseerd netwerk van nodes, genaamd Service Nodes. Gegevens worden versleuteld en gerouteerd via deze nodes, waardoor de privacy en anonimiteit van gebruikers worden gewaarborgd. Lees hier meer over het Lokinet netwerk!

Doel:

   • TOR: Tor is voornamelijk gericht op het bieden van anoniem surfen op het reguliere internet. Het is ontworpen om de identiteit en locatie van gebruikers te verbergen en hen in staat te stellen toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud en websites, maar heeft ook een duistere kant wat te lezen is de blog over het TOR Netwerk

   • Lokinet: Lokinet is ontwikkeld met als doel een alternatief gedecentraliseerd internet te bieden. Het is gericht op het creëren van een privé- en censuurbestendig netwerk waarop gebruikers veilig kunnen communiceren en toegang kunnen krijgen tot online services.

  Gebruiksgemak:

    • TOR: Tor is een bekend systeem dat door veel mensen wordt gebruikt. Het is gemakkelijk te downloaden op de website van het Tor Project en is beschikbaar voor verschillende platforms, waardoor het vrij eenvoudig is om ermee aan de slag te gaan.

    • Lokinet: Lokinet is een opkomend systeem en heeft nog niet dezelfde bekendheid en gebruikersbasis als Tor. Het vereist net als Tor de installatie van bepaalde software, maar is net als de Tor browser relatief makkelijk te installeren

   Toepassingsgebied:

     • TOR: Tor wordt vaak gebruikt voor het omzeilen van censuur en toegang krijgen tot geblokkeerde websites. Het wordt ook gebruikt door journalisten, activisten en andere individuen die privacy en anonimiteit nodig hebben.

     • Lokinet: Lokinet is meer gericht op het bieden van een veilig en privéplatform voor communicatie en het hosten van online services. Het kan worden gebruikt voor activiteiten zoals het versturen van versleutelde berichten, het hosten van websites en het uitvoeren van gedecentraliseerde applicaties (dApps) zoals bijvoorbeeld Session.

    1.  

    Grootste verschillen Lokinet en TOR

    TOR is op dit moment nog bekender dan Lokinet. Lokinet is meer een platform wat ook een gedecentraliseerde vorm van het internet faciliteert. Het is afwachten wat de ontwikkelingen de komende jaren gaan doen. 

    Ben je ook benieuwd wat het verschil is tussen het Deepweb en het Darkweb? 

     

    Afbeelding Download pagina van lokinet

    Kosteloos 1 uur pentesten?

    Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

    Vraag een Quickscan aan

    Pentest rapport Tozetta Cyber Security