Verschil Tussen Lokinet en TOR

Wat is het verschil tussen Lokinet en Tor

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen Tor en Lokinet, aangezien beide systemen vergelijkbare doelen nastreven, namelijk het bieden van privacy en anonimiteit op het internet. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen Tor en Lokinet:

 1. Architectuur:
  • Tor: Tor (The Onion Router) maakt gebruik van een netwerk van vrijwillige nodes om het internetverkeer te routeren. Het verkeer wordt via verschillende nodes doorgegeven voordat het de uiteindelijke bestemming bereikt, waardoor de oorsprong van het verkeer wordt verborgen.
  • Lokinet: Lokinet is gebouwd op het Loki-protocol en maakt gebruik van een gedecentraliseerd netwerk van nodes, genaamd Service Nodes. Gegevens worden versleuteld en gerouteerd via deze nodes, waardoor de privacy en anonimiteit van gebruikers worden gewaarborgd.
 2. Doel:
  • Tor: Tor is voornamelijk gericht op het bieden van anoniem surfen op het reguliere internet. Het is ontworpen om de identiteit en locatie van gebruikers te verbergen en hen in staat te stellen toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud en websites.
  • Lokinet: Lokinet is ontwikkeld met als doel een alternatief gedecentraliseerd internet te bieden. Het is gericht op het creëren van een privé- en censuurbestendig netwerk waarop gebruikers veilig kunnen communiceren en toegang kunnen krijgen tot online services.
 3. Gebruiksgemak:
  • Tor: Tor is een bekend systeem dat door veel mensen wordt gebruikt. Er zijn Tor-browserbundels beschikbaar voor verschillende platforms, waardoor het vrij eenvoudig is om ermee aan de slag te gaan.
  • Lokinet: Lokinet is een opkomend systeem en heeft nog niet dezelfde bekendheid en gebruikersbasis als Tor. Het vereist net als Tor de installatie van bepaalde software, maar is net als de Tor browser relatief makkelijk te installeren
 4. Toepassingsgebied:
  • Tor: Tor wordt vaak gebruikt voor het omzeilen van censuur en toegang krijgen tot geblokkeerde websites. Het wordt ook gebruikt door journalisten, activisten en andere individuen die privacy en anonimiteit nodig hebben.
  • Lokinet: Lokinet is meer gericht op het bieden van een veilig en privéplatform voor communicatie en het hosten van online services. Het kan worden gebruikt voor activiteiten zoals het versturen van versleutelde berichten, het hosten van websites en het uitvoeren van gedecentraliseerde applicaties (dApps) zoals bijvoorbeeld Session.

Kort samengevat, terwijl Tor zich richt op anoniem surfen op het reguliere internet, heeft Lokinet een bredere focus op het bieden van privacy, anonimiteit en een alternatief gedecentraliseerd internet. De keuze tussen beide hangt af van de specifieke behoeften en het gewenste gebruiksscenario van de gebruiker.

Afbeelding Download pagina van lokinet

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security