houdt online accounts veilig met deze eenvoudige tips

Hoe Je Je Online Accounts Veilig Houdt Met Deze Eenvoudige Tips

In de huidige digitale wereld zijn we steeds meer afhankelijk van online accounts. We gebruiken ze voor alles, van online winkelen tot bankieren tot sociale media. Om onze online accounts veilig te houden, is het belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken.

Wat is een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat moeilijk te raden is voor een hacker. Het moet minstens 12 tekens lang zijn en een combinatie van letters, cijfers en symbolen bevatten. Het is ook belangrijk om een wachtwoord te gebruiken dat uniek is voor elk account.

Hackers stelen wachtwoorden via kwetsbaarheid in wachtwoordbeheerder

In 2023 werd een grote cyberaanval gepleegd waarbij hackers wachtwoorden hebben gestolen van miljoenen gebruikers. De aanval was mogelijk gemaakt door een kwetsbaarheid in een populaire wachtwoordbeheerder. De hackers konden de kwetsbaarheid gebruiken om toegang te krijgen tot de wachtwoorden van gebruikers die de wachtwoordbeheerder hadden gebruikt om in te loggen op hun online accounts.

Deze aanval is een voorbeeld van hoe belangrijk het is om een wachtwoordbeheerder te gebruiken die up-to-date is en die regelmatig wordt gepatcht. Het is ook belangrijk om je wachtwoordbeheerder te gebruiken om sterke wachtwoorden te genereren en om tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen voor je accounts.

Tips voor het herkennen van phishing-e-mails en -sms'en

Phishing is een vorm van cyberaanval waarbij een hacker je probeert te misleiden om je persoonlijke informatie of wachtwoorden te delen. Phishing-e-mails en -sms’en worden vaak verzonden vanuit valse e-mailadressen of telefoonnummers die lijken op die van legitieme bedrijven of organisaties. Enkele voorbeelden:

Tips voor het herstellen van je wachtwoorden

Het is onvermijdelijk dat je je wachtwoorden op een gegeven moment zult vergeten of verliezen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je je wachtwoorden kunt herstellen. Hier nog wat tips die  hierbij zullen helpen.

Wachtwoordbeheer om je online accounts veilig te houden

Hoe maak je een wachtwoordenbeheerder veilig?

Als je een wachtwoordbeheerder gebruikt, is het belangrijk om deze veilig te gebruiken. Hier zijn een paar tips:

Conclusie over hoe je je online accounts veilig houdt

Door sterke wachtwoorden te gebruiken en je wachtwoorden veilig te beheren, kun je je online accounts helpen beschermen tegen cyberaanvallen.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security