Het belang van Onafhankelijke Pentests in Cybersecurity

Uitleg over het belang van een onafhankelijke pentest binnen de cybersecurity strategie

In een tijdperk waarin digitale veiligheid cruciaal is voor zowel bedrijven als individuen, zijn penetratietests (pentests) onmisbaar geworden in de cybersecurity-strategie. Deze tests bieden een diepgaand inzicht in de beveiligingsstatus van systemen en netwerken. Als gespecialiseerd bedrijf in het uitvoeren van onafhankelijke pentests, biedt Tozetta een essentiële service voor het waarborgen van jullie digitale veiligheid. In dit blog vertellen wij over het belang van een onafhankelijke pentest binnen jullie cybersecurity strategie.

Wat is een pentest?

Een pentest, of penetratietest, is een gesimuleerde cyberaanval op jullie computersystemen, uitgevoerd om kwetsbaarheden te ontdekken en te verhelpen. Deze tests zijn cruciaal voor het identificeren van zwakke punten in de beveiliging voordat een echte aanvaller dat doet. Ze beginnen vaak met een geautomatiseerde softwaretests waarna een (ethisch) hacker handmatig verder zoekt naar kwetsbaarheden in jullie software en systemen. Een pentest is essentieel voor het verbeteren van jullie cybersecurity, niet voor niets gaan steeds meer bedrijven over op het uitvoeren van een pentest. 

We zijn zeer tevreden met de Pentest van Tozetta en bevelen hen ten zeerste aan voor bedrijven die op zoek zijn naar professionele cybersecurity-ondersteuning. Hun toewijding, deskundigheid en goede samenwerking hebben een positieve impact gehad op de beveiliging van onze software.

Het belang van een onafhankelijke pentest

Onafhankelijke pentests bieden een nieuw niveau van objectiviteit en expertise. Externe ethisch hackers zijn niet bevooroordeeld door kennis van de interne IT-structuur, waardoor ze kwetsbaarheden kunnen ontdekken die intern misschien over het hoofd worden gezien. Deze onafhankelijke benadering garandeert een grondige en onbevooroordeelde beoordeling van de veiligheid van jullie software  en systemen.

Daarnaast kan een bestaande IT-partner, MSP of cybersecurity specialist ook een pentest uitvoeren. De vraag is alleen, is dit altijd volledig objectief? Als deze partijen de volledige IT- of cybersecurity hebben uitgerold, is dit dan ook de partij die moet testen of alles veilig is?

Hoe wij bij Tozetta pentests uitvoeren

Onze aanpak is een volledige focus op het uitvoeren van pentests. Tozetta is dan ook een pentest bedrijf dat geen andere focus heeft, wij verkopen bijvoorbeeld geen cybersecurity oplossingen als een firewall. Als wij in een pentest rapportage aangeven dat jullie bepaalde cybersecurity maatregelen moet treffen, kun je ons er volledig op vertrouwen dat wij geen dubbele agenda hebben.

De ethical hacking opdrachten die wij uitvoeren zijn grondig en aangepast aan de specifieke behoeften van iedere klant. We beginnen met een kosteloze QuickScan om de doelstellingen en scope te definiëren. Hieruit komt een offerte rollen waardoor jullie exact weten wat wij van plan zijn en hoeveel pentest kosten hiermee gemoeid gaan. Op basis van deze QuickScan kunnen jullie ons van feedback voorzien, of overgaan op een samenwerking. 

Meer weten over het inhoudelijke pentest proces bij Tozetta? Lees meer op onze pentest pagina!

Wat is de waarde van een onafhankelijke pentest?

De waarde van een onafhankelijke pentest zit hem voornamelijk in de objectieve en frisse blik die de ethisch hackers van Tozetta bieden. De bevindingen worden uitgebreid gerapporteerd waarmee jullie IT-afdeling of bestaande (externe) partners aan de slag kunnen. Dit zorgt ervoor dat jullie cybersecurity wordt verbeterd.

Neem geen risico’s als het gaat om jullie digitale veiligheid. Bezoek onze Pentest pagina om te ontdekken hoe wij jullie organisatie kunnen helpen beschermen tegen cyberdreigingen. 

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security