De Rol van Pentests in IT-Compliance

Hoe blij je in controle over jullie informatie beveiliging? Pentests uitvoeren en kwetsbaarheden scanners

In onze snel digitaliserende wereld is het naleven van IT-reguleringen en standaarden niet alleen een juridische verplichting, maar ook een cruciale stap om jouw bedrijfsdata te beschermen. Iets wat steeds vaker terugkomt om aan de normen te voldoen is een pentest uitvoeren. In dit blog onderzoeken wij hoe een penetratietest jullie organisatie kan helpen bij het naleven van belangrijke IT-compliance vereisten.

Het Belang van Compliance in de Moderne IT-Wereld

Compliance in IT is vandaag de dag een hot topic. Van GDPR tot ISO 27001 en de veelbesproken NIS2. Er zijn tal van normen en regelgevingen die ervoor zorgen dat bedrijven verantwoord om moeten gaan met gegevens en systemen. Niet voldoen aan deze normen kan leiden tot serieuze consequenties, waaronder boetes en reputatieschade, maar in de basis gaat het erom dat jullie organisatie weerbaarder wordt gemaakt tegen cybercriminaliteit. Daarom is het van cruciaal belang dat je begrijpt wat deze regelgevingen inhouden en hoe je eraan kunt voldoen.

Tozetta is geen compliance specialist

Tozetta is een specialist op het gebied van ethical hacking. Wij focussen ons op het uitvoeren van een pentest. Een pentest, kort voor penetratietest, is een gesimuleerde aanval op jullie software en systemen om kwetsbaarheden te vinden.

”Maar hoe helpt dit bij compliance?”

Hoe helpt een pentest bij compliance?

Heel simpel: door regelmatig pentests uit te voeren, kun je zwakke plekken in je beveiliging identificeren en verhelpen voordat ze een probleem vormen. Dit is vooral belangrijk voor regelgevingen die vereisen dat je persoonsgegevens en andere gevoelige informatie beschermt.

Samenwerken met een Onafhankelijke Pentest Partner

Het kiezen van een onafhankelijke partner voor pentests is cruciaal. Wij bij Tozetta bieden een objectieve kijk op jouw beveiliging. Onze (ethisch) hackers voeren pentests uit met een frisse blik, waardoor we kwetsbaarheden kunnen ontdekken die intern over het hoofd gezien zouden kunnen worden. Zo zorgen we dat je niet alleen voldoet aan de regelgeving, maar ook echt veilig bent.

Kwetsbaarheden en compliance scanner

Als jullie in controle willen blijven over jullie informatiebeveiliging heeft Tozetta een oplossing. Naast het uitvoeren van een eenmalige pentest, heeft Tozetta een Hacking as a Service abonnement. Binnen dit abonnement werken diverse security- en compliance monitors samen die zoeken naar kwetsbaarheden in jullie software en systemen. 

De kwetsbaarheden worden gerapporteerd en wij kunnen deze waar nodig zelfs verder exploiteren/onderzoeken. In het abonnement zit niet alleen een security monitoring tool, daarnaast krijgen jullie ook de beschikking over een pentest urenbundel. 

Zo wordt jullie informatie beveiliging een continu proces en maken wij continu pentesten mogelijk.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security