Wat is pentesting as a service en hoe werkt het?

Uitleg over wat Paas, Pentesting as a Service, is en kan betekenen voor een organisatie.

Tozetta heeft als doel pentesten voor iedere organisatie toegankelijk te maken. Daarom zijn wij een blogreeks gestart waarbij wij jullie stapsgewijs meenemen in de wereld van pentesting. Dit is de tweede blog uit een reeks van vier . In deze blog gaat het over Pentesting as a service. Benieuwd naar de eerste blog? Lees hier meer over wat pentesten is en waarom het belangrijk is.

Na deze blog hopen wij dat jullie op de hoogte zijn van:

  • Wat is Pentesting as a Service

  • Wat zijn de voordelen van maandelijks pentesten

  • Wat pentest as a service voor jouw organisatie kan betekenen

Hoe werkt pentesting as a service?

Pentesten is niet altijd toegankelijk voor ieder bedrijf. Een grondige pentest kan namelijk al enkele weken duren waardoor de kosten flink oplopen. Ondanks de intentie er is, is het budget er simpelweg niet om een pentest uit te voeren.

Penetration test as a service is een abonnementsdienst waarbij klanten maandelijks een pentest budget ontvangen. Je betaald een relatief laag maandbedrag en krijgt hier pentest uren voor terug. 

Bedrijven kunnen een pentest abonnement afsluiten en zo hun cybersecurity maandelijks testen. Penetration test as a service biedt een flexibel, schaalbaar en kostenefficiënt alternatief voor een grondige eenmalige pentest. 

Wat zijn de voordelen van pentest Abonnement?

Voor sommige bedrijven is het kosten efficiënt om maandelijks kleinere investeringen te doen. Toch is pentesting as a service niet alleen interessant voor kleinere bedrijven. Zo zijn softwarebedrijven of andere bedrijven die maandelijks wijzigingen doorvoeren in hun digitale omgeving ook geholpen met een pentest abonnement.

Naast enkele keer per jaar een grondige pentest uit te voeren kunnen ook maandelijks enkele uren worden ingezet. Zo kan bijvoorbeeld een softwareontwikkelaar releases of koppelingen laten controleren op kwetsbaarheden. Hierdoor wordt de cybersecurity van de oplossingen ook tussen de grotere pentest opdrachten geborgd. 

De voordelen van een pentest abonnement hebben wij hieronder samengevat!

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Door een penetration test as a service af te sluiten, kunnen bedrijven hun cybersecurity op een flexibele en schaalbare manier beheren. Met een abonnement kunnen klanten hun cybersecurity op hun eigen tempo en budget up-to-date houden. Daarnaast is het ook mogelijk om het budget en de frequentie van de pentesten te verhogen als de cybersecurity-eisen toenemen.

Kosten efficiëntie

Met een abonnement op een penetration test as a service is het mogelijk om de kosten te verlagen. In tegenstelling tot het eenmalig uitvoeren van een pentest, waarbij kosten gemaakt worden voor het uitvoeren van de test, het analyseren van de resultaten en het opstellen van een rapport, worden deze kosten verlaagd met een abonnement.

Continue monitoring en rapportage

Een penetration test as a service biedt ook de mogelijkheid om de cybersecurity continu in de gaten te houden. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om maandelijks een rapport te ontvangen met de resultaten van de pentesten, waardoor ze altijd op de hoogte zijn van hun cybersecurity-status.

Tozetta brengt met haar hacking as a service abonnement monitoring naar een volgend level. Wil jij weten wat wij met onze cybersecurity dienstverlening kunnen betekenen? Lees hier meer!

Cybersecurity verbeteren

Als je blog één ook hebt gelezen hebben we al flink wat kennis opgedaan. We weten namelijk wat:

Door een abonnement met beschikbare maandelijkse pentest uren brengt Tozetta relaties in staat continu hun omgevingen te blijven checken op kwetsbaarheden. Naast de mogelijkheid om iedere maand een pentest uit te voeren biedt Tozetta in dit Hacking as a Service abonnement ook 24/7 security monitoring. 

Meer weten? Lees ons volgende blog in de reeks of ga naar onze hacking as a service pagina!

 

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security