Wat is OWASP

Het Open Web Application Security Project (OWASP) is een wereldwijde vereniging met technologische professionals die zich richt op het verbeteren van de beveiliging van software. Het is een non-profit organisatie die probeert de kwaliteit van software te verbeteren door het bevorderen van beveiligingspraktijken en het verstrekken van informatie, tools, documentatie en ondersteuning.

Wat doet OWASP?

OWASP biedt technische en juridische informatie over webapplicatiebeveiliging aan, waaronder richtlijnen, technische documentatie, tools en best practices. Door de informatie die het project biedt, kunnen organisaties hun webapplicaties beveiligen tegen een aantal veel voorkomende beveiligingsrisico’s.

De organisatie biedt ook een aantal open source-tools voor webapplicatiebeveiliging. Deze tools kunnen worden gebruikt om te detecteren en te voorkomen dat webapplicaties worden aangevallen. De tools kunnen ook worden gebruikt om webapplicaties te testen op beveiligingsproblemen en om gevoelige gegevens te beschermen.

Educatieve diensten OWASP

OWASP biedt ook een aantal educatieve diensten om mensen te helpen bij het leren over webapplicatiebeveiliging. Deze diensten bevatten klaslokalen, webinars, workshops, conferenties en educatieve materialen. Door deze educatieve diensten kunnen organisaties hun medewerkers opleiden over hoe ze webapplicatiebeveiligingsproblemen kunnen voorkomen en oplossen.

Ten slotte organiseren hun elk jaar een aantal conferenties en seminars over webapplicatiebeveiliging. Deze evenementen bieden een goede manier om kennis te vergaren over de nieuwste technologieën en best practices die betrekking hebben op webapplicatiebeveiliging.

Verbeteren Cyber Security

OWASP is een uitstekend project voor elke organisatie die zich bezighoudt met webapplicatiebeveiliging. Door de informatie, tools en educatieve diensten die OWASP biedt, kunnen bedrijven hun webapplicaties beschermen tegen veelvoorkomende beveiligingsrisico’s. Daarnaast biedt OWASP ook een platform waar technologische professionals kunnen samenwerken om de beveiliging van software te verbeteren.

Naast OWASP zijn er talloze manieren hoe jij de cyber security kunt verbeteren. Tozetta is gespecialiseerd in ethical hacking en het uitvoeren van pentests. Met een pentest breng je kwetsbaarheden van jullie bedrijfsnetwerk, mobiele- of webapplicatie vroegtijdig inzichtelijk. Benieuwd naar wat pentesting voor jullie organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op, of lees de blog Wat is pentesten?

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security