Wat is Phishing via SMS?

SMS-phishing is een vorm van cybercriminaliteit die steeds voorkomt. Het is een manier waarop cybercriminelen proberen persoonlijke informatie te verkrijgen door middel van sms-berichten. Deze berichten lijken legitiem, maar bevatten meestal een link naar een valse website. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens, zoals hun bankgegevens, aan de cybercriminelen verstrekken.

SMS-phishing is een vorm van social engineering, waarbij de cybercrimineel een sluw trucje gebruikt om persoonlijke informatie te verkrijgen. Deze berichten lijken op legitieme berichten die van bedrijven of financiële instellingen afkomstig zijn, maar de informatie die ze bevatten is vaak verkeerd of oplichterij.

De meest voorkomende vorm van SMS-phishing is een sms met een link naar een valse website. Deze websites lijken op echte websites, maar bevatten meestal malware of andere schadelijke software. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens, zoals bankgegevens, aan de cybercriminelen verstrekken.

Er zijn enkele manieren waarop gebruikers zich kunnen beschermen tegen SMS-phishing. Om te beginnen moeten gebruikers voorzichtig zijn met het openen van sms-berichten. Als het bericht afkomstig is van een onbekende bron, moet het direct worden verwijderd. Gebruikers moeten ook kritisch zijn bij het klikken op links in sms-berichten. Voordat ze op een link klikken, moeten ze ervoor zorgen dat de link naar een betrouwbare website verwijst.

Om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van SMS-phishing, moeten gebruikers ook hun persoonlijke gegevens nooit op onveilige websites of in sms-berichten verstrekken. Als gebruikers hun persoonlijke gegevens op een onveilige website verstrekken, kan dit leiden tot identiteitsdiefstal.

bron: fraudehelpdesk.nl

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security