De meest beruchte ransomware groepen

Wat zijn de meest beruchte ransomware groepen?

De laatste jaren hebben ransomware-aanvallen geleid tot veel schade aan bedrijven en organisaties over de hele wereld. Er zijn verschillende ransomware-groepen die verantwoordelijk zijn voor deze aanvallen. In dit artikel worden de meest beruchte ransomware groepen besproken.

Wat is Ransomware?

Voordat we induiken op de verschillende ransomware groepen, leggen wij eerst uit wat Ransomware eigenlijk is. Ransomware is een type malware dat bestanden op je computer versleutelt en deze pas vrijgeeft nadat losgeld wordt betaald. Tijdens een ransomware aanval worden bestanden en systemen versleuteld. Het losgeld is meestal betaalbaar in cryptocurrencies. Als je niet betaalt, bestaat er een kans dat jullie bestanden permanent verloren gaan. Lees in dit blog meer over Ransomware.

Lazarus Group

De Lazarus Group is een geavanceerde cybercrime-groepering die waarschijnlijk afkomstig is uit Noord-Korea. De groep wordt gezien als een van de meest gevaarlijke en krachtige ransomware-groepen in de wereld. De Lazarus Group heeft een aantal bekende ransomware-aanvallen uitgevoerd, waaronder de Sony Pictures Entertainment-hack in 2014 en de WannaCry-ransomware-aanval in 2017.

Shadow Brokers

De Shadow Brokers is een ransomware-groep die verantwoordelijk is voor een aantal ernstige ransomware-aanvallen. De groep heeft meerdere keren een aantal kwetsbaarheden in Windows-systemen gelekt, waaronder de EternalBlue-kwetsbaarheid, die de basis vormde voor de WannaCry-ransomware-aanval.

Carbon Spider

Carbon Spider is een ransomware-groep die verantwoordelijk is voor een aantal ernstige ransomware-aanvallen. De groep is vooral actief in Oost-Europa, maar heeft ook aanvallen uitgevoerd in Noord-Amerika. De groep is verantwoordelijk voor de Locky-ransomware-aanval in 2016, waarbij miljoenen computers wereldwijd zijn geïnfecteerd.

Turla

Turla is een geavanceerde cybercrime-groep die verantwoordelijk is voor verschillende ransomware-aanvallen. De groep is vooral actief in Europa, maar heeft ook aanvallen uitgevoerd in Noord-Amerika. De groep is verantwoordelijk voor de aanval op de computersystemen van de Europese Unie in 2017.

CryptoLocker

CryptoLocker is een ransomware-groep die verantwoordelijk is voor een aantal ernstige ransomware-aanvallen. De groep is vooral actief in Noord-Amerika, maar heeft ook aanvallen uitgevoerd in Europa. De groep is verantwoordelijk voor de aanval op de computersystemen van het Pentagon in 2014.

Dridex

Dridex is een ransomware-groep die verantwoordelijk is voor een aantal ernstige ransomware-aanvallen. De groep is vooral actief in Europa, maar heeft ook aanvallen uitgevoerd in Noord-Amerika. De groep is verantwoordelijk voor de aanval op de computersystemen van de Britse National Health Service in 2017.

Deze groepen zijn verantwoordelijk voor een aantal ernstige ransomware-aanvallen die miljoenen computers over de hele wereld hebben geïnfecteerd. Deze groepen gebruiken geavanceerde technologieën om hun aanvallen uit te voeren en kunnen daarom moeilijk te detecteren zijn. Het is belangrijk om de juiste beveiligingsmaatregelen te treffen om je bedrijf te beschermen tegen deze bedreigingen.

Cyber Security verhogen?

Wil jij voorkomen dat kwaadwillende Hackers toeslaan? De meest gemaakte fout is dat organisaties denken dat hun simpelweg niet interessant genoeg zijn voor hackers. De afgelopen jaren heeft een verdriedubbeling plaatsgevonden van het aantal Cyber Incidenten (Bron: ABN Amro). Niet alleen corporate organisaties zijn slachtoffer, maar ook het MKB krijgt te maken met Cyber Criminaliteit! Wacht niet met het verhogen van je Cyber Security. Tozetta is een Cyber Security specialist gedreven door Ethisch Hackers. Wij weten als geen ander hoe Hackers denken en weten binnen te komen bij jouw organisatie.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security