Wat is DMARC

DMARC staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance. Het is een protocol dat bedrijven helpt bij het verbeteren van de beveiliging van e-mailberichten en het beperken van spam- en phishingberichten. Naast DMARC kun je ook eens onderzoeken wat SPF of DKIM voor jullie kan betekenen.

Wat is het nut van DMARC?

DMARC biedt een extra beveiligingslaag om ervoor te zorgen dat e-mailberichten die naar een domein verzonden worden, echt afkomstig zijn van de vermelde verzender. Bijvoorbeeld, als een bedrijf een e-mail naar een klant stuurt, zal DMARC verifiëren of de e-mail echt afkomstig is van het domein van het bedrijf.

Hoe werkt DMARC?

Om DMARC te gebruiken, moet een bedrijf een DMARC-record toevoegen aan de DNS-zone van het domein. Het record bevat informatie over wat de ontvanger moet doen als de e-mail niet voldoet aan de beveiligingsregels. Bijvoorbeeld, de ontvanger kan de e-mail markeren als spam of de e-mail kan worden verwijderd.

Daarnaast biedt DMARC ook een rapportagesysteem dat bedrijven informatie geeft over de domeinnaamgebruik. Deze informatie kan helpen om te identificeren of er ongeoorloofde gebruikers zijn die proberen zich voor te doen als het bedrijf.

DMARC is een krachtig protocol dat bedrijven helpt om hun e-mailverkeer beter te beveiligen, spam te verminderen en phishingberichten te voorkomen. Het is een uitstekend hulpmiddel om de reputatie van een bedrijf te versterken en het vertrouwen van klanten te vergroten.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security