Wat is SPF?

SPF is een belangrijk onderdeel van de online veiligheid. Het staat voor Sender Policy Framework en is een technologie die bedoeld is om spam tegen te gaan door te voorkomen dat berichten worden verzonden vanaf domeinen of IP-adressen die niet officieel zijn toegewezen aan een organisatie. SPF maakt gebruik van een TXT-record in de DNS-configuratie van een domein om te bepalen welke servers het domein mag gebruiken om e-mails te verzenden. Als een server een bericht probeert te verzenden vanaf een domein zonder een geldig SPF-record, zal deze worden afgewezen door een e-mailprovider.

Het instellen van SPF is een belangrijke stap voor elke organisatie die e-mails verzendt. Door dit te activeren, kunt u het vertrouwen in uw domein versterken en de kans verkleinen dat uw domein wordt gebruikt voor spam. Bovendien helpt het de reputatie van uw domein te verbeteren, waardoor e-mails die u verzendt betrouwbaarder lijken en meer kans hebben om te worden afgeleverd.

Om SPF te installeren, moet u een TXT-record toevoegen aan de DNS-configuratie van uw domein. Dit record bevat een lijst met IP-adressen of andere domeinen die het domein mag gebruiken om e-mails te verzenden. Als er een bericht wordt verzonden vanaf een IP-adres of domein dat niet in het SPF-record staat, zal deze worden afgewezen door de e-mailprovider.

Het instellen kan een complexe taak zijn, afhankelijk van het aantal servers dat uw organisatie gebruikt om e-mails te verzenden. Als u problemen ondervindt bij het instellen van SPF, kunt u contact opnemen met uw hostingprovider of een professionele e-mailmarketingdienst zoeken voor advies.

SPF is een belangrijk onderdeel van e-mailmarketing omdat het helpt bij het versterken van de reputatie van uw domein en het verkleinen van de kans op spam. Als u een domein heeft dat e-mails verzendt, is het belangrijk dat u SPF installeert om ervoor te zorgen dat uw berichten betrouwbaar zijn en vooral worden afgeleverd.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security