Wat is een IP Adres

Het IP-adres (Internet Protocol-adres) is een unieke identificatiecode die door elk apparaat op een computernetwerk gebruikt wordt. Een IP-adres is een numerieke code die bestaat uit vier delen, gescheiden door punten. Deze code wordt gebruikt om apparaat binnen een netwerk aan elkaar te koppelen, waardoor computers met elkaar communiceren.

Waar gebruiken wij een IP-adres voor?

IP-adressen kunnen worden gebruikt om informatie te verzenden over het internet. IP-adressen worden gebruikt om communicatie tussen computers te regelen, waardoor computers met elkaar kunnen communiceren. Deze communicatie kan worden gebruikt om te surfen, e-mails te verzenden, bestanden te versturen en te ontvangen, en meer.

IP-adressen kunnen ook worden gebruikt om een apparaat te identificeren. Deze identificatie is belangrijk voor het onderhouden van veiligheid in een netwerk. Met behulp van IP-adressen kunnen netwerken beperkingen opleggen op het verkeer dat naar en van het netwerk verzonden wordt. IP-adressen worden tevens ingezet om gegevens te verzamelen over het verkeer van een bepaalde website, waardoor de website eigenaar meer inzicht krijgen in hoe hun website wordt gebruikt.

Welke IP-adressen kennen we?

IP-adressen kunnen worden ingedeeld in twee hoofdcategorieën: statisch en dynamisch. Statische IP-adressen worden meestal gebruikt voor permanente verbindingen, zoals het verbinden van een website met een server. Dynamische IP-adressen worden gebruikt voor tijdelijke verbindingen, zoals het verbinden van een computer met een netwerk.

IP-adressen worden ook gebruikt door zoekmachines zoals Google om websites te indexeren. Als een website wordt geïndexeerd, worden de inhoud en de IP-adressen gebruikt om de website te identificeren. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de website te laten verschijnen in zoekresultaten.

IP-adressen zijn een essentieel onderdeel van het internet. Ze zijn belangrijk voor het verzenden en ontvangen van informatie, identificeren van netwerken en het verzamelen van gegevens. Als je op het internet wilt surfen, zal je een IP-adres nodig hebben.

IP-adressen en Cyber security

Binnen ethical hacking en cyber security kunnen wij ook aan de hand van een aantal externe IP-adressen de scope van een opdracht bepalen. Door dit in het voorstadium van ieder traject te doen, kan de omvang van de pentest nauwkeurig ingeschat worden. Benieuw wat een pentest is?

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security