Wat is DKIM (domainKeys) ?

Wat is DKIM?

DKIM (DomainKeys Identified Mail) is een technologie die wordt gebruikt om de authenticiteit van e-mails te verifiëren. Deze technologie is ontwikkeld door een groep van technologie-experts die samenwerken in de DomainKeys Identified Mail-werkgroep.

Het doel van DKIM is om spam en fraude te voorkomen door e-mails te beveiligen die worden verzonden vanaf een domein. Door DKIM te gebruiken, kan een e-mailprovider bevestigen dat een e-mail daadwerkelijk afkomstig is van de domeinnaam waarvoor deze is verzonden. DKIM gebruikt het cryptografische principe om de authenticiteit van een e-mail te verifiëren.

Het DKIM-proces begint met het verzenden van een e-mail. Deze e-mail wordt verzonden vanaf een domein en bevat een DKIM-signatuur. Deze signatuur is een code die gebruikt wordt om de authenticiteit van de e-mail te verifiëren.

De e-mailprovider controleert de DKIM-signatuur en vergelijkt deze met de public key die is opgeslagen in de DNS-records van het domein. Als de DKIM-signatuur klopt, bevestigt de e-mailprovider dat de e-mail daadwerkelijk afkomstig is van het domein waarvoor hij is verzonden. Dit betekent dat de e-mailprovider de authenticiteit van de e-mail heeft verifiëerd.

Naast het verifiëren van de authenticiteit, kan DKIM ook worden gebruikt om e-mails te classificeren. Door het gebruik van DKIM-signatures, kunnen e-mailproviders een betere manier vinden om e-mails te classificeren, waardoor ze meer gerichte e-mails kunnen versturen.

Het gebruik van DKIM is een effectieve manier om fraude te voorkomen en het versturen van gerichte e-mails te verbeteren. Het is belangrijk voor iedereen die e-mails verstuurt om DKIM te gebruiken om de authenticiteit te verifiëren en de kwaliteit van de e-mails te verbeteren.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security