Wat is DKIM?

DKIM (DomainKeys Identified Mail) is een technologie die wordt gebruikt om de authenticiteit van e-mails te verifiëren. Deze technologie is ontwikkeld door een groep van technologie-experts die samenwerken in de DomainKeys Identified Mail-werkgroep.

Het doel van DKIM is om spam en fraude te voorkomen door e-mails te beveiligen die worden verzonden vanaf een domein. Door DKIM te gebruiken, kan een e-mailprovider bevestigen dat een e-mail daadwerkelijk afkomstig is van de domeinnaam waarvoor deze is verzonden. DKIM gebruikt het cryptografische principe om de authenticiteit van een e-mail te verifiëren.

Het DKIM-proces begint met het verzenden van een e-mail. Deze e-mail wordt verzonden vanaf een domein en bevat een DKIM-signatuur. Deze signatuur is een code die gebruikt wordt om de authenticiteit van de e-mail te verifiëren.

De e-mailprovider controleert de DKIM-signatuur en vergelijkt deze met de public key die is opgeslagen in de DNS-records van het domein. Als de DKIM-signatuur klopt, bevestigt de e-mailprovider dat de e-mail daadwerkelijk afkomstig is van het domein waarvoor hij is verzonden. Dit betekent dat de e-mailprovider de authenticiteit van de e-mail heeft verifiëerd.

Naast het verifiëren van de authenticiteit, kan DKIM ook worden gebruikt om e-mails te classificeren. Door het gebruik van DKIM-signatures, kunnen e-mailproviders een betere manier vinden om e-mails te classificeren, waardoor ze meer gerichte e-mails kunnen versturen.

Het gebruik van DKIM is een effectieve manier om fraude te voorkomen en het versturen van gerichte e-mails te verbeteren. Het is belangrijk voor iedereen die e-mails verstuurt om DKIM te gebruiken om de authenticiteit te verifiëren en de kwaliteit van de e-mails te verbeteren.