CSRF staat voor Cross-Site Request Forgery. Het is een type cyberaanval dat wordt uitgevoerd door een hacker om persoonlijke informatie te stelen van een gebruiker. Deze aanval is een van de meest voorkomende vormen van cyberaanvallen en kan een grote schade aanrichten, zowel financieel als reputatie-technisch. Het doel van de aanval is om ongewenste acties uit te voeren op de website van de slachtoffers
. De hacker zal proberen om gegevens te stelen of bepaalde functies te misbruiken. Deze aanval wordt meestal toegepast door een kwaadwillende hacker die op zoek is naar informatie, zoals inloggegevens, geld, of overige gevoelige persoonsgegevens
Hoe werkt CSRF?
De basisprincipes van een CSRF-aanval is het misbruiken van de authenticatie-cookies van een website door een kwaadaardige website. Hierdoor kan de hacker een verzoek sturen naar de website van het slachtoffer met een kwaadaardige URL. Als de gebruiker op deze link klikt, zal de hacker de betrokken website kunnen misbruiken.
De CSRF-aanval kan ook worden uitgevoerd door een kwaadaardige website die de gegevens van de gebruiker verzamelt en deze vervolgens gebruikt om een verzoek naar de website van het slachtoffer te sturen. Als het verzoek wordt geaccepteerd, zal de hacker toegang krijgen tot de gegevens van de gebruiker.
Kwetsbaar voor een Cross-Site Request Forgery?
Wil jij weten of jullie organisatie kwetsbaar is voor een Cross-Site Request Forgery? Tijdens een pentest maken de (ethisch) hackers van Tozetta kwetsbaarheden in jullie software en systemen inzichtelijk. Tijdens de penetratietest proberen wij talloze cyberaanvallen uit en bootsen wij een daadwerkelijke hackaanval na.
Nadat de pentest is uitgevoerd krijgen jullie een overzichtelijke rapportage waarmee jullie de cyber security kunnen verbeteren. Benieuwd? Lees hieronder meer over 1uur kosteloos pentesten.