Wat is een Zero-Day?

Zero-Day is een vorm van kwetsbaarheid die wordt gebruikt door hackers en cybercriminelen om toegang te krijgen tot bedrijfs- of persoonsgegevens. Het is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van cybersecurity, waar het een gevaarlijk en veel voorkomend fenomeen is. De term staat voor het moment dat de kwetsbaarheid wordt ontdekt, meestal voor het bedrijf dat de kwetsbaarheid bezit. Op dit moment is er geen oplossing of ”patch” beschikbaar, waardoor cybercriminelen er gebruik van kunnen maken om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld gevoelige gegevens.

Kenmerken Zero-day

Het belangrijkste kenmerk van Zero-Day is dat het kwetsbaarheid is, die de organisatie nog niet kent. Doordat ze zich niet bewust zijn van het probleem kunnen er geen maatregelen worden genomen om de kwetsbaarheid te verhelpen. Een Zero-Day kwetsbaarheid geeft cybercriminelen dus enorm veel tijd om hun gang te gaan binnen een organisatie. Ze kunnen de kwetsbaarheid gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfs- of persoonsgegevens, waardoor er een enorme bedreiging ontstaat.

Belangrijk bij een zero-day kwetsbaarheid

Het is belangrijk dat bedrijven continu opzoek zijn Zero-Day kwetsbaarheden in hun software en systemen. Er zijn verschillende manieren waarop een bedrijf een Zero-day kwetsbaarheid inzichtelijk kan maken. Een van de meest effectieve methoden is het uitvoeren van een pentest. Een pentest uitvoeren wordt gedaan door een ethisch hacker. Deze gaat tijdens een penetratietest opzoek naar kwetsbaarheden in jullie software en systemen.

Benieuwd hoe hackers jullie kunnen helpen met het inzichtelijk maken van kwetsbaarheden? Lees ons blog over Hoe hackers jullie helpen de cyberbeveiliging te verbeteren!

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security