Criminaliteit op telegram

Criminaliteit op Telegram?

De laatste jaren is er een toenemend aantal criminelen die gebruik maken van het berichtendienstprogramma Telegram. Telegram is een zeer populaire app, die veel mensen gebruiken om met vrienden, familie en collega’s te communiceren. Telegram is een tegenhanger van Whatsapp en werd voorheen gebruikt omdat Telegram als veilig of meer privé werd beschouwd. Inmiddels hanteer Whatsapp ook een goede vorm van encryptie maar ook de mogelijkheid om berichten na een bepaalde periode automatisch te verwijderen. Hoewel de app een geweldige manier is om in contact te blijven met anderen, zien we ook veel criminaliteit op Telegram.

Waarom criminaliteit op telegram?

Criminelen gebruiken Telegram voor verschillende redenen. Ten eerste gebruiken ze het platform om informatie uit te wisselen. Omdat de app gebruikers in staat stelt om berichten op privékanalen te verzenden, is het een ideale plek om informatie te delen die niet openbaar gemaakt mag worden. Criminelen gebruiken ook Telegram om geld te verdienen. De app biedt ook een manier om betalingen te verzenden en ontvangen, wat betekent dat criminelen er gebruik van kunnen maken om geld te verdienen met illegale activiteiten.

Een andere manier waarop criminelen gebruik maken van Telegram, is door de app te gebruiken om contact te houden met andere criminelen. Door groepen te maken, kunnen criminelen gemakkelijk met andere criminelen communiceren en informatie uitwisselen. Ook gebruiken ze Telegram om hun activiteiten te beheren, zoals het maken van afspraken met andere criminelen en het delen van informatie over hun activiteiten.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security