De rol van pentesting in jullie cybersecurity-strategie

De rol van pentesting in jullie cybersecurity-strategie

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een goede cybersecurity-strategie te hebben. Er is een toenemende dreiging vanuit cybercriminelen en wij werken steeds digitaler. Een van de belangrijkste onderdelen van een goede cybersecurity-strategie is het inzichtelijk maken van kwetsbaarheden. Dit kan bijvoorbeeld via een pentest. In dit artikel zullen we de rol van pentesting in jullie cybersecurity-strategie bespreken.

Waarom is pentesting een belangrijk onderdeel van jullie cybersecurity-strategie?

Pentesting is een proces waarbij een ethisch hacker probeert in te breken in een systeem om de zwakheden en gevoelige informatie te identificeren. Pentesting is een belangrijk onderdeel van jullie cybersecurity-strategie omdat het je helpt om de zwakke punten in je systemen te identificeren en te corrigeren voordat er een cyberincident plaatsvindt

Pentesting als preventieve maatregel

Een van de belangrijkste voordelen van pentesting is dat het bedrijven kan helpen om proactief kwetsbaarheden inzichtelijk te maken. Door regelmatig een pentest uit te voeren op jullie systemen, maak je kwetsbaarheden in jullie software en systemen inzichtelijk en kun je de kans op een hack sterk verminderen. 

De verschillende lagen van beveiliging

Een goede cybersecurity-strategie bestaat uit verschillende lagen van beveiliging. Naast pentesting is het belangrijk om verschillende andere maatregelen te nemen, zoals het implementeren van een firewall, het bewaken van netwerken en het opzetten van een goed beveiligingsbeleid. Door deze maatregelen te combineren, kunt u een goede bescherming tegen cyberaanvallen bieden.

De mogelijkheden van continu pentesten

Vaak wordt pentesten gezien als een momentopname. Toch is het belangrijk om ieder kwartaal, halfjaar of jaar een grondige pentest te laten uitvoeren. Een ethisch hacker gaat proactief opzoek naar kwetsbaarheden en deze vervolgens ook proberen te exploiteren. Dit zorgt ervoor dat jullie een goed beeld krijgen van jullie huidige digitale veiligheid.

Wij zijn ervan overtuigd dat het inzichtelijk maken van kwetsbaarheden een continu proces is. Dagelijks worden meer dan 50 nieuwe kwetsbaarheden opgenomen in de CVE database (Common Vulnerabilities and Exposures). Om dit te monitoren hebben wij ons Hacking as a Service abonnement. Dit abonnement bevat een pentesting urenbundel en diverse security monitoring tools die dagelijks kwetsbaarheden in jullie software en systemen inzichtelijk maakt.

Conclusie

Pentesten is een belangrijk onderdeel van een goede cybersecurity-strategie. Door de zwakke punten te identificeren en te corrigeren, kunnen bedrijven het risico op een beveiligingsincident sterk verminderen. Pentesting moet worden gecombineerd met andere maatregelen zoals firewallbeheer, beveiligingsbeleid en een security monitoring tool (denk aan Hacking as a Service) om proactief en continu kwetsbaarheden inzichtelijk te maken. 

Firewall- Tozetta

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security